KVIETIMAS TEIKTI VIETOS PROJEKTUS NR. 23

0
23
min news zrs 631 Paveikslėlis15

Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupė kviečia teikti paprastus kaimo vietovių vietos projektus pagal dvisektorės vietos plėtros strategijos „ Zarasų – Visagino regiono dvisektorė vietos plėtros strategija, Zarasų – Visagino regionas, 2014-2020 “ (toliau – VPS) priemones veiklos sritį:

„Žemės ūkio produkcijos perdirbimas, paslaugų ir vietos produktų kūrimas“,
veiklos sritis „Paslaugų ir vietos produktų kūrimas“
Nr. LEADER-19.2-SAVA-6-2
Remiamos veiklos:
Alternatyvių verslų kūrimas ir plėtra (galimos projekto veiklos – gaminių iš vietos žaliavų gamyba: baldai, įvairūs medžio gaminiai, namų apyvokos reikmenys amatininkų, tautodailininkų gaminiai, kt.), paslaugų vietos gyventojams teikimas (maitinimas, aptarnavimas, pramogos ir laisvalaikis, įvairios paslaugos, kt.)
Tinkami vietos projektų vykdytojai:
Fiziniai asmenys gyvenamąją vietą deklaravę VVG teritorijoje;
Ūkininkai deklaravę nuolatinę gyvenamąją vietą ir įregistravę žemės ūkio valdą ir ūkį VVG teritorijoje;
Juridiniai asmenys registruoti  VVG teritorijoje ir atitinkantys labai mažai, mažai arba vidutinei įmonei keliamus reikalavimus, nurodytus Lietuvos   Respublikos   smulkiojo   ir vidutinio verslo plėtros įstatyme.
Kvietimui skiriama VPS paramos lėšų suma – 104 226,00 Eur.:
ü 69 484,00 Eur. iš EURI lėšų;
ü 34 742,00 Eur. iš EŽŪFKP lėšų.
Didžiausia galima parama vienam vietos projektui įgyvendinti – 34 742,00  Eur.
Paramos vietos projektui įgyvendinti lyginamoji dalis:
1. fiziniams asmenims, ūkininkams ir labai mažoms įmonėms iki 70 proc. visų tinkamų finansuoti vietos projektų išlaidų;
2. mažoms, vidutinėms įmonėms iki 50 proc. visų tinkamų finansuoti vietos projekto išlaidų.
Finansavimo šaltiniai:  
EURI, EŽŪFKP ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos

 Bendra kvietimo teikti vietos projektus suma 104 226,00 Eur. iš jų:

  • 34 742,00 Eur.  iš EŽŪFKP ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.
  • 69 484,00 Eur. iš EURI lėšų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Vietos projektų finansavimo sąlygų aprašas skelbiamas interneto svetainėje www.zarasaivvg.lt, taip pat VPS vykdytojos būstinėje adresu: Sėlių a. 22, 327 kab., Zarasai.

Kvietimas teikti vietos projektus galioja nuo 2022 m. sausio 20 d. iki 2022 m. kovo 4 d.

Vietos projektų paraiškos priimamos Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės būstinėje adresu Sėlių a. 22, 327 kab., Zarasai šiais būdais:
– asmeniškai pareiškėjo arba jo įgalioto asmens (įgaliojimas laikomas tinkamu, jeigu jis pasirašytas juridinio asmens vadovo ir ant jo uždėtas to juridinio asmens antspaudas, jeigu jis antspaudą privalo turėti).
– Naudojantis įrengtomis „paraiškų dėžutėmis“ (taikoma karantino ir ekstremaliosios situacijos dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) metu).
– Paštu, registruotu laišku. (taikoma karantino ir ekstremaliosios situacijos dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) metu).

Paraiškos ir jų priedai turi būti užpildyti lietuvių kalba, kartu su vietos projekto paraiška teikiami priedai turi būti sudaryti lietuvių kalba arba kartu turi būti pateiktas jų vertimas į lietuvių kalbą, patvirtintas vertimo paslaugas teikiančių kompetentingų įstaigų ar pareiškėjo.

Per vieną konkrečios VPS priemonės ir (arba) veiklos srities paramos paraiškų priėmimo laikotarpį vietos projekto paraiškos teikėjas gali pateikti vieną vietos projekto paraišką (išskyrus išimtis, nurodytas Vietos projektų administravimo taisyklių 69 punkte).

Informacija apie kvietimą teikti vietos projektus ir vietos projektų įgyvendinimą teikiama VPS vykdytojo buveinėje (karantino ir ekstremalios situacijos metu užsiregistravus iš anksto) ir telefonais:
VPS vadovas Arvydas Veikšra, tel.: +370 609 97118.
VPS strategijos administratorė Jūratė Buičenkienė, tel.: +370 609 97119.
VPS finansininkė Danutė Baublienė, tel.: +370 609 97125.
VPS viešųjų ryšių specialistė Julija Goštautaitė-Adomavičienė, tel. +370 699 33084.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite