KAIP SUŽINOTI SAVO ANGLŲ KALBOS LYGĮ?

0
38
uzsienio kalba

Sąžiningai atlikti anglų kalbos testą ir sužinoti, kurias anglų kalbos sritis ir įgūdžius reiktų ugdyti bei lavinti – pirmas žingsnis norint išmokti laisvai kalbėti ir suprasti vieną labiausiai vartojamų kalbų versle ir pasaulyje. Angliškai kalbančių žmonių vis daugėja, o tai reiškia ir didėjančią konkurenciją darbo atrankose.

Anglų kalba dominuoja dabartinėje darboviečių aplinkoje – daugiau nei 90 proc. tarptautinių kompanijų darbo skelbimų reikalavimuose nurodo mokėti laivai kalbėti, rašyti ir suprasti anglų kalbą. Jeigu asmuo gyvena ir dirba toje šalyje, kurioje anglų kalba nėra dažnai vartojama visuomenėje, jis kaip darbuotojas, gebantis laisvai reikšti mintis angliškai, gali turėti didelį pranašumą prieš konkurentus. Dideliuose miestuose, tarptautinėse kompanijose nemokant anglų kalbos, gali būti sunku rasti darbą, todėl geros ar net puikios anglų kalbos žinios yra būtinos.

Anglų kalbos lygiai

Anglų kalbos pagrindiniai mokėjimo lygiai yra trys: pradedančiųjų (A, basic English users), pažengusiųjų (B, independent English users) ir įgudusiųjų (C, proficient English users). Kiekvienas iš šių lygių skirstomas į subkategorijas: A1 ((Beginner) ir A2 (Elementary English), B1 (Intermediate English) ir B2 (Upper-Intermediate English),  C1 (Advanced English) ir C2 (Proficiency English). Asmuo, mokantis anglų kalbą A1 ar A2 lygiu, geba suprasti pagrindinius ir/ar dažniausiai vartojamus žodžius, frazes, gali kalbėti pagindinėmis temomis. B lygiu anglų kalbą suprantantis ir vartojantis asmuo geba pakankamai laisvai kalbėti, reikšti mintis labiau specifinėmis temomis, kurios gali būti susijusios su profesija ar rašyti teksta, pritaikant gramatikos taisykles. Asmuo mokantis anglų kalbą įgudusiųjų lygiu, geba laisvai vartoti kalbą ir supranta sudėtingus tekstus, laisvai juos analizuoja. C2 lygiu mokantis anglų kalbą žmogus ją vartoja ir supranta kaip gimtąją kalbą. Žinoma, geriausias būdas norint sužinoti savo anglų kalbos lygį – atlikti kokybišką testą. Šiame straipsnyje pateikiami gero anglų kalbos testo reikalavimai.

Reikalavimai anglų kalbos testui

Internetinėje erdvėje siūloma labai daug testų, tačiau ne visi iš jų gali atitikti reikalavimus bei parodyti tikslius rezultatus. Anglų kalbos testas turi būti patikimas, praktiškas ir validus. Patikimas testas reiškia, kad testas turi būti tinkamo ilgio ir apimti įvairius anglų kalbos aspektus, atsižvelgiant į gramatikos taisyklių pritaikymą, asmens gebėjimo suvokti tekstą įvertinimą ir žodyno mokėjimą. Testas laikomas patikimu, nes gauti rezultatai yra stabilūs. Stabilus anglų kalbos testas leidžia nustatyti reikiamą žinių lygį ir remiantis jo rezultatais sudaryti mokymosi programą asmeniui ar grupei. Praktiškumas – dar viena savybė, kuri yra privaloma anglų kalbos testui. Testas negali būti per brangus, jį asmuo turi lengvai suprasti ir atlikti. Testas turi užtrukti atitinkamą laiką, būti ne per ilgas, kad asmuo, sprendžiantis šį testą, išspręstų jį ramiai ir be nuovargio. Testo validumas – labai svarbus faktorius. Validus testas turi būti sudaromas nuo lengviausių iki sudėtingiausių užduočių, klausimai ir atsakymo variantai turi būti logiški ir suprantami asmeniui, kuris atlieka testą.

Tikslus anglų kalbos testas

Patikimą, validų ir praktišką anglų kalbos testą bei kiekvienam asmeniui pritaikytus mokymo kursus siūlo School of British English įmonė. Anglų kalbos mokymo paslaugas teikianti įmonė School of British English arba SBE mokykla yra viena iš šiuolaikiškiausių bei profesionaliausių mokyklų Vilniuje ir Lietuvoje. Įmonė siūlo įvairius kursus: internetu ar gyvai, individualius užsiėmimus ar paskaitas grupėse, dalykinės, bendrinės ar šnekamosios britų anglų kalbos užsiėmimus. Testas SBE mokykloje yra sudarytas profesionalių ir patyrusių mokytojų, kurių dalis – anglakalbiai. Testas SBE mokykloje apima komunikacijos, gramatikos ir žodyno įgūdžių įvertinimą. Testas yra nemokamas, o gauti rezultatai leis patyrusiems mokytojams rekomenduoti tuos kursus, kurie asmeniui yra reikalingi ir tinkami, atsižvelgiant į kliento norus ir tikslus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite