„EUROPA – MANO NAMAI“ PROGRAMA ZARASŲ VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

0
29
d1 europos diena 09

Europos dienos minėjimo tema tradiciškai yra skiriama pagrindinei Europos Sąjungos metų temai. 2022-ieji metai – Europos jaunimo metai, skirti atkreipti dėmesį į Europos jaunimo svarbą kuriant geresnę – žalesnę, įtraukesnę ir skaitmeninę – ateitį.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginys, skirtas Europos dienai, vyks gegužės 12 dieną nuo 10 val. iki 13 val. bibliotekos vidiniame kieme ir renginių salėje.

Šventės programa kiemelyje:

Nuo 10 val.  Žalioji mainų mugė. Kviečiame visus mainytis ir dalintis sodinukais.

Vaišiname karšta arbata.

Vaikams:

10.00-10.30 val. Piešinių konkursas „Spalvinga Europa“ ant asfalto su Zuikiu Nulėpausiu. Dalyviai – Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos moksleiviai ir visi norintys.

10.30-10.50 val. Kūrybinės dirbtuvės vaikams – Europos Sąjungos (ES) žemėlapio „Europos Sąjunga linksmai“ dėlionė. Žaidimas vaikams „Eureka“, tolerancijos girliandos vėrimas. Klausimai apie ES (Zina Černovienė).

10-12 val. Vaikų žaislų mainai.

Žaidimas „Aplink Europą“ su lėktuvu ir lėktuvo pilotu Zuikiu Nulėpausiu. 

Nuo 11 val. bibliotekos vidiniame kiemelyje „Zuikio Nulėpausio“ ženkliukų gaminimo dirbtuvėlės.

Šventinė programa bibliotekos renginių salėje 11.00-13.00 val.:

11.00 val. Šventės atidarymas. Šaulių kuopos „Vytis“ šauliai įneša ES vėliavą skambant Europos Sąjungos himnui.

11.05-11.10 val. Sveikinimo žodžiai. Sveikina Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas.

11.10-11.55 val. Pranešimą „Europos civilizacijos kilmė, idėjos ir vertybės“ skaitys humanitarinių mokslų daktaras, Lietuvos karo istorikas, politikas. Lietuvos Respublikos Seimo narys Valdas Rakutis.

12.00-12.15 val. Ukrainiečių liudijimai. Karo išgyvenimus pasakoja ukrainiečiai.

12.15-12.40 val. ES šalių-kaimynių pristatymas „Kaip pažinti šalį“. ES šalis pristato  Zarasų  „Ąžuolo“ gimnazijos gimnazistai.

12.40-13.00 val. Jaunimo  madų šou iš antrinių žaliavų „Antrasis gyvenimas“. Madas demonstruos ir pristatys Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos bei  Zarasų profesinės mokyklų moksleiviai.

10-13 val. Mediatekoje jaunimui demonstruojami filmai apie ES.

Nuo 10 val. bibliotekos interneto svetainėje www.zarasubiblioteka.lt ir bibliotekos FB paskyroje galėsite išbandyti savo žinias žaisdami interaktyvų žaidimą „ES šalys. Vėliavos. Sostinės“.

13 val. Fotosesija. Pažymint Lietuvos įstojimo į ES 18 metų jubiliejų po bibliotekos priestato balkonu  bus fotografuojama 18-kos skaičiaus gyvoji kolona.

Kviečiame visus prisijungti ir smagiai paminėti Europos dieną, dalyvaujant gerumo akcijose, klausantis naujienų apie ES ateitį, Ukrainą. Visi esate laukiami gegužės 12 dieną!

Saulė Pelekienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite