DĖL PAKARTOTINIŲ ZARASŲ MIESTO SENIŪNIJOS RYTŲ SENIŪNAITIJOS SENIŪNAIČIO RINKIMŲ

0
81
mfoto w105

Vadovaujantis Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2017 m. balandžio 28 d. sprendimu Nr. T-86 ,,Dėl Seniūnaičių rinkimų organizavimo bei seniūnaičių atšaukimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ su vėlesniais pakeitimais, skelbiami Zarasų miesto seniūnijos Rytų seniūnaitijos seniūnaičio pakartotiniai rinkimai pagal pateikiamą grafiką.


SENIŪNAIČIO RINKIMŲ GRAFIKAS

Seniūnaitijos pavadinimas
Seniūnaičio rinkimų data
Rinkimų susirinkimo laikas
Rinkimų susirinkimo vieta
Kandidatų siūlymo terminas
Rytų seniūnaitija
2022-06-01 (trečiadienis)
12:00 val.
Zarasų rajono savivaldybės Didžiojoje salėje, II a. (Sėlių a. 22, Zarasai)
Nuo grafiko paskelbimo dienos iki 2022-05-25
12:00 val.

SU SENIŪNAIČIŲ RINKIMAIS SUSIJUSI INFORMACIJA

Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti toje seniūnaitijoje gyvenantys asmenys bei joje veikiančios bendruomeninės organizacijos. Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.

Zarasų Rytų seniūnaitijai priklauso Kauno g., Kauno skg., Pušyno g., Statybininkų g., Turmanto g., Valstiečių g.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris:

– įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą;

– yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys.

Seniūnaičiu negali būti renkamas rajono Savivaldybės tarybos narys, savivaldybės Administracijos direktorius, direktoriaus pavaduotojas, rajono Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, savivaldybės Administracijos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.

Asmuo gali pasiūlyti seniūnaičio kandidatūrą raštu, atvykęs į Zarasų miesto seniūniją arba elektroniniu paštu: zarasu.m.sen@zarasai.lt.

Kandidatas seniūnijai pateikia sutikimą ir savo gyvenimo aprašymą (CV).

Seniūnaičių rinkimai vyksta susirinkimo forma. Susirinkimui pirmininkauja seniūnas, protokoluoja seniūno paskirtas darbuotojas. Seniūnas išvardina pasiūlytus kandidatus jų pavardžių abėcėlės tvarka. Kandidatai gali prisistatyti, tam skiriama iki 10 min., Balsuojama atviru balsavimu abėcėlės tvarka. Laimėjusiu laikomas kandidatas, surinkęs daugiausiai balsų.

Zarasų miesto seniūnijos seniūnė Rima Zavackienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite