ZALVYNĖ

0
32
Zalvyne 2022 03

XIX vaikų ir jaunimo folkloro festivalis „Zalvynė“

2022 m.  birželio  11 – 12 d. Zarasuose

„Zalvynė“ – Zarasų rajone vykstantis ir kelias tradicinės kultūros sritis apimantis tęstinis renginių ciklas. Jis palaiko vaikų bei jaunimo folkloro kolektyvų gyvavimą, sutartinių puoselėjimą. Tarptautinis festivalis susideda iš autentiško dainavimo, muzikavimo apjungto į temas, improvizacijų kūrimo, koncertų bendruomenėse, senųjų aukuro aukojimo tradicijų atkūrimo, sutartinių rato, kulinarinio paveldo ir vaišingumo tradicijų nagrinėjimo ir puoselėjimo. Dalyvių etninės kultūros pažinimas atskleidžiamas ir ugdomas mokymų bei edukacijų metu. Šiemet festivalyje dalyvaus kolektyvai iš Biržų, Kupiškio, Salako, Utenos, Užpalių, Vilniaus, Visagino, Zarasų, Rėzeknės (LV).

                                                             

Birželio 11 d.

10,00 – 12,30  val. Etninio muzikavimo mokymai – sutartinės, armonika, šokiai, kanklytės, mandolina, Edukacija „Prigimtinio balso lavinimas“ Zarasų kultūros centre.

12,30 – 13,30 val. Diskusija jaunimui „Etninė kultūra – ne tik močiutės pasakos“, moderatorė – Emilija Račkauskaitė, diskotekų salėje;

Istorijos pamokėlė– mažiesiems dalyviams „Babunes pamokymai“ (iš ciklo „Tautosakos vartai“ – „Lietuvių tautinis kostiumas“) ir viktorina platformoje „Kahoot“ Zarasų kultūros centro didžiojoje salėje.

15,00 val. „Tam dave, tam dave, a tam nelika“ – kulinarinio paveldo popietė  Šlyninkos vandens malūne, Etninio muzikavimo mokymų pristatymas, edukacijos.

19,00 val. „Zalvynė“ – regioninių tradicinės kultūros programų ir improvizacijų bei grupės „Baltos varnos“ koncertas Zarasų kultūros centre.

20,30 val. Naktišokiai vakarieniaujant Zarasų kultūros centro kiemelyje.

22,00 val. Naktinis žygis ir atitartinių giedojimas Zaraso ežero pakrantėje, pradžia nuo kultūros centro link apžvalgos rato.

Birželio 12 d.

11,00 val.  „Dainų skryneles“ atidarome  kaimų  bendruomenėse: Smalvose, Baltriškėse, Antazavėje. Dalyvavimas Šv. Mišiose, po mišių festivalio dalyvių – koncertas.

14,30 val. Žvilgsnis į gamtą ir senovines apeigas – išvykstame į Šavašos pažintinį taką.

15,00 val.  Pasibūkim Šavašoje. Ėjimas taku. Susitikimas ir padainavimai prie pašiūrės medžiams, paukščiams, Meilės pusiasalyje meilei.

16,00 val. Sutartinių ratas ir aukuro aukojimas šeimai ir santarvei prie Dubeniuotojo akmens.  Vestuvinių, šeimos sutartinių giedojimas, skudučiavimas, edukacijos.

Kiaušinienės kepimas, šokiai ir atitartinių giedojimas tako pabaigoje – „Zuikių akademijoje“. Atsisveikinimas…

Rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos Kultūros taryba, Zarasų rajono savivaldybė.

Zalvyne 2022 07

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite