SMURTAS ARTIMOJE APLINKOJE YRA ARČIAU NEI TU MANAI…

0
16
2022 05 23

Gegužės 24 d. Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai lankėsi Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungoje. Susitikimo tema „Smurtas artimoje aplinkoje yra arčiau nei tu manai“.

Susitikimo metu buvo daug diskutuojama ir analizuojamos įvairios situacijos apie tai, kaip turėtų elgtis bendruomenės nariai, kad jų aplinkoje neliktų vietos smurtui. Pasirodo, reikia visai nedaug – tiesiog norėti savo bendruomenę daryti saugesnę. O bendruomenės nariai, skatindami jiems žinomus smurtą patiriančius asmenis ieškoti pagalbos ir palaikydami juos morališkai, vaidina labai svarbų vaidmenį. Jokiu būdu negalima ignoruoti ir toleruoti smurto artimoje aplinkoje, nes jis sukelia ilgalaikes pasekmes. Smurtas artimoje aplinkoje nėra tik tos šeimos reikalas!

Apsilankymo metu taip pat buvo aptarti naujausi Kelių eismo taisyklių pakeitimai ir saugus naudojimasis įvairiomis transporto priemonėmis.

Pareigūnai susitikimo dalyvius perspėjo būti budriems ir saugotis suaktyvėjusių sukčių. Ragino geriau klausytis gydytojų rekomendacijų ir patarimų, nei atiduoti sveikatos gerinimui kauptus pinigėlius sukčiams.

Esant bet kokiems įtarimams dėl galimų smurto artimoje aplinkoje apraiškų ir atvejų informuokite policijos pareigūnus. Jeigu pavojus kyla realiu laiku, rekomenduojama kreiptis skubios pagalbos telefonu 112 (šiuo numeriu galima siųsti ir SMS žinutę). Apie smurto atvejį galima pranešti ir policijos elektroninių paslaugų sistemoje https://www.epolicija.lt/ . Jeigu asmeniui nedrąsu kreiptis į policiją, pirma galima kreiptis į Specializuotos kompleksinės pagalbos centrą bendruoju numeriu veikiančiu visoje Lietuvoje – 8 700 55516, el. p. pagalba@skpcpagalba.lt . Specializuotos pagalbos centrai teikia nemokamą ir konfidencialią specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą patyrusiems asmenims.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite