KAI ŠIAUDAS VIRSTA MENU

0
21
IMG 0500 1

Zarasų krašto muziejuje net dvi dienas (gegužės 20 ir 21 d.) besidomintieji sodų vėrimu turėjo progą pasimokyti šito gražaus meno. Tautodailininkė Vilhelmina Raubaitė-Mikelionienė, kurios šiaudinių sodų ir riešinių parodą ,,Tradicija tęsiai“ zarasiškiai ir miesto svečiai gali aplankyti iki liepos 15 d., surengė edukacinius užsiėmimus ir atskleidė šitų darbų kūrimo paslaptis.

Tai kruopštumo, kūrybingumo, patirties reikalaujantis liaudies menas. O dar šiaudų paruošimas, tinkamas jų laikymas, sodų prasmės išmanymas ir kita – ištisa sodų gamybos filosofija. To meistrei netrūksta. Daugybę sodų yra suvėrusi, parodų surengusi, savo kūrinius ,, išleidusi“ į kitus namus, kur jie džiugina  žmones, simbolizuoja laimę, gausą.

Mokymų metu tautodailininkė atidžiai aiškino kiekvieną sodo vėrimo žingsnelį, kūrybinį momentą, metodiką. Vyravo geranoriškumo, bendrystės nuotaika. Edukacijos dalyviai ne tik pasimokė verti šiaudinius sodus, bet ir išsinešė supratimą apie unikalų tautodailės meną, dvasingumo pojūtį. Beje, V. Mikelionienė, prieš uždarydama parodą, liepos mėnesį muziejuje mielai sutiktų surengti ir dar šiaudinių sodų gamybos edukacinį užsiėmimą. Kad tik norinčiųjų būtų.

Vasilijus Trusovas

Autoriaus nuotraukoje – šiaudinių sodų vėrimo edukacija

IMG 0503

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite