ADMINISTRACINĖS NAŠTOS PRIEMONIŲ VYKDYMAS ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE 2021 METAIS

0
18
min news zrs 818 min news zrs 387 kreive

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Centralizuotas vidaus audito skyrius kasmet, pasibaigus pusmečiui, vertina kaip buvo vykdomos Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2021–2023 metų strateginiame veiklos plane numatytos administracinės naštos mažinimo priemonės.

Parengtos Vidaus audito ataskaitos apie Priemonių vykdymo vertinimą skelbiamos Zarasų rajono savivaldybės svetainėje. 2022 m. gegužės 5 d. Administracinės naštos mažinimo priemonių vykdymo Zarasų rajono savivaldybėje vertinimo vidaus audito ataskaitoje buvo pateiktas 2021 metų antrame pusmetyje Priemonių vykdymo vertinimas. Administracinės naštos mažinimo priemonių vykdymo vertinimas buvo atliktas atsižvelgiant į pateiktą informaciją ir vadovaujantis atitinkamų dokumentų peržiūros rezultatais bei pokalbiais su rajono Savivaldybės administracijos darbuotojais.

Vidaus audito atlikimo metu nustatyta, kad iš 2021 metais planuotos įgyvendinti administracinės naštos mažinimo priemonės vertinimo kriterijų visi buvo įvykdyti visiškai. Taigi, 2021 metais buvo pasiektas Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2021–2023 metų strateginiame veiklos plane numatytas su administracinės naštos mažinimu susijęs Viešojo ir vidaus administravimo programos įgyvendinimo rezultatas – įvykdyti visi plane nurodyti administracinės naštos mažinimo priemonės vertinimo kriterijai. Taip pat buvo pateiktos rekomendacijos savivaldybės tarybos veiklos ataskaitose teikti informaciją apie praėjusio ataskaitinio laikotarpio administracinės naštos mažinimo priemonių vykdymo rezultatus, taip pat pakeisti Zarasų rajono savivaldybės administracijos vidiniame teisės akte nustatytą vidaus kontrolės procedūrą, skirtą užtikrinti, kad visais būtinais atvejais teisės akto projektas būtų tinkamai įvertintas administracinės naštos aspektu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite