TARPTAUTINĖS VAIKŲ GYNIMO DIENOS ŠVENTĖ ZARASUOSE

0
32
1

Birželio 1 d. Zarasų miesto Sėlių aikštėje skambėjo vaikų dainos, juokas, sukosi šokėjų poros, mirgėjo balionai, kvepėjo vafliais ir cukraus vata – vyko linksma vaikų šventė, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

Zarasų rajono savivaldybės meras apdovanojo gabiausius rajono vaikus, atrinktus vadovaujantis Zarasų rajono savivaldybės tarybos patvirtinta tvarka. Buvo apdovanota 15 akademinės srities, 15 meninės srities, 15 sporto srities gabių vaikų ir 5 komandos. Galima pasidžiaugti, kad šiais metais net 8 vaikai išgarsino Zarasų rajono vardą tapdami respublikinių olimpiadų, konkursų laimėtojais. Atrinkti mokiniai apdovanoti piniginiais prizais, o komandos piniginiais čekiais.

Vaikystės renginio dalyvius sveikino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis džiaugėsi puikia švente, linkėjo, kad vaikystė būtų apsupta brangių ir mylinčių žmonių, kupina juoko, gražių emocijų, nuotykių ir atradimų, kad išsipildytų gražiausios svajonės. Nepamiršo meras ir organizatorių. Jiems dėkojo už gražią šventę, turiningus renginius.

Viso renginio metu įvairiose Sėlių aikštės vietose vyko edukaciniai, pramoginiai užsiėmimai įvairaus amžiaus vaikams. Vaikai galėjo dalyvauti Sporto centro organizuotose varžybose, išmokti iš baliono pasidaryti norimą gyvūną, su animatoriais praleisti laiką įvairiose viktorinose, žaidimuose, nupiešti gražiausią vieną bendrą piešinį, pasipuošti chna tatoo arba mėgstamu gyvūnėliu ant veidukų, apžiūrėti policijos ir ugniagesių automobilius, pasidžiaugti magijos triukais su Mantu Wizard, milžiniškais muilo burbulais.

Šventėje Zarasų rajono policijos komisariato ir Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai vaikams pristatė savo tarnybos uždavinius, darbus, bendradarbiavimą su bendruomene, vaikai apžiūrėjo pareigūnų techniką, priemones, gyvai bendravo su pareigūnais.

Daug džiaugsmingo šurmulio, spalvų suteikė dalyviams įvairios viktorinos, žaidimai, varžybos. Buvo taip pat daug kitų įdomių veikų. Aikštė skambėjo nuo mažųjų klegesio, džiugesio ir juoko.

Daug geros nuotaikos šventės dalyviams padovanojo jaunieji meno saviveiklos entuziastai.

Zarasų rajono administracijos Švietimo ir kultūros skyrius dėkoja šios gražios šventės organizatoriams – Zarasų rajono savivaldybės administracijai, Zarasų rajono savivaldybės kultūros centrui ir prie šventės veiklų prisijungusioms Zarasų rajono organizacijoms: Zarasų sporto centrui, Zarasų rajono policijos komisariatui, Zarasų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos tarnybai, Zarasų rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, Zarasų Fausto Latėno menų mokyklai.

Zarasų sporto centras pakvietė jaunuosius zarasiškius į Pauliaus Širvio progimnazijos stadioną. Čia vyko krepšinio, tinklinio ir futbolo varžybos. Jaunieji sporto entuziastai patyrė daug nepamirštamų emocijų. Po vidurdienio šventė persikėlė į Sėlių aikštę. Įdomiai vyko Zarasų sporto centro organizuojamos varžybos, rungtys mažiesiems Zarasų rajono gyventojams. Pirmieji varžytis pradėjo kūdikiai (vaikučiai iki 1 m. amžiaus) Greičiausiai kūdikių lenktynėse „ropojo“ Benita Latvelytė ir Nikolė Drazdauskaitė. Paspirtukų varžybose 4–5 m. amžiaus grupėje tarp mergaičių greičiausia buvo Luka Cikanaitė, tarp berniukų – Dominykas Sapošnikovas. Vyresnių grupėje ( 6–9 m.) – Viltė Vilimaitė ir Martynas Stankevičius. Dviratukais greičiausiai važiavo šešiametis Vytautas Mažeika, o tarp vyresniųjų – Matas Žiliukas ir Smiltė Cikanaitė. Smiginio varžybose dalyvauti užsiregistravo 26 dalyviai. Taikliausi buvo Karolina Šakalytė, Pijus Pikauskas, Norbertas Šakalys (12 m. ir jaunesni grupėje). Vyresniųjų grupėje iki 17 m. – Evelina Mickūnaitė, Lėja Zajančkauskaitė, Aleksandras Gerasimovas. Dėlionės „Puzzle“ varžybose dalyvauti panoro 19 vaikų. Greičiausiai užduotį įveikė Gustė Drazdauskaitė, Žemyna Vitaitė, Rugilė Černiauskaitė, Lukas Šileikis. Kvadrato varžybose pirmą vietą užėmė Komanda „Akvilė“.

Visi varžybų, rungčių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Zarasų sporto centro įsteigtais prizais ir atminimo medaliais.

 
Šventės dalyvių džiaugsmui švietė pirmosios vasaros dienos saulė ir buvo giedras dangus. Visi numatyti renginiai vyko miesto aikštėje. Šaunūs ir turiningi renginiai, gera nuotaika padovanojo daug gerų ir džiugių emocijų. Džiaugsmo kupina švente mažieji zarasiškiai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir pasitiko vasarą. Ši diena visiems įsiminė pramogomis ir puikiai praleistu laiku, bendraujant su geriausiasis bičiuliais ir artimiausiais žmonėmis.
 

Parengta pagal Zarasų rajono administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus ir Zarasų sporto centro informaciją.

Petro Ivanovo nuotraukose – vaikystės šventės Zarasuose akimirkos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite