KLAUSIATE – ATSAKOME: KAIP TURĖČIAU ELGTIS, JEI NUSIPIRKĘS BRAŠKIŲ, INDELIO APAČIOJE PAMAČIAU PUVINIO PAŽEISTŲ UOGŲ?

0
15
2 7

Laikinose prekyvietėse, prie parduotuvių, poilsio aikštelėse ar kitose sezoninės lauko prekybos vietose pirkėjams siūlomos braškės privalo atitikti kokybės, saugos ir ženklinimo reikalavimus. Todėl, jeigu turite išsaugoję pirkimo kvitą, nekokybiškas uogas galite iš karto grąžinti pardavėjui ir turite teisę atgauti sumokėtus pinigus arba gauti kitas kokybiškas braškes.

Uogos turi būti sausos, be šlapiuojančių vietų, pelėsio, puvinių. Prekiauti tokiomis uogomis, kurios turi akivaizdžių kokybės pažeidimų, yra draudžiama.

Nepamirškite atidžiai apžiūrėti perkamas uogas iš visų pusių, ypač indelio dugną, matomoji pakuotės dalis turi atitikti visą jos turinį. Produktai turi būti supakuoti taip, kad būtų tinkamai apsaugoti nuo pažeidimų ir vartotojų klaidinimo.

Svarbu paminėti ir tai, kad braškėms taikomi specialieji kokybės reikalavimai, todėl šių uogų etiketėje prekiautojai turi nurodyti: pavadinimą, kilmės šalį, kokybės klasę, tiekėją, grynąjį kiekį, jei uogos parduodamos sufasuotos.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite