VASAROS SPORTO SEZONO ATIDARYMAS

0
21
IMG 4964

Fizinis aktyvumas – tai sveiko ir laimingo gyvenimo pagrindas, todėl nuolat judėti turi tiek vaikai, riek suaugusieji. Sveiko gyvenimo būdo ir fizinio aktyvumo teikiama nauda savivaldybėse turi būti traktuojama kaip tiesiogiai teigiamai veikianti bendruomenės žmonių sveikatą ir bendrą gerovę. Fizinio aktyvumo skatinimas bendruomenės lygmeniu turėtų apimti ilgalaikes ir įvairialypes pastangas, nukreiptas į praktines veiklas, nuoseklų fiziškai pasyvių žmonių požiūrio keitimą ir į laipsnišką juos supančios fizinės aplinkos, kurioje jie praleidžia didžiąją gyvenimo dalį, pritaikymą fiziniam aktyvumui. Taip per daugelį metų galima būtų kryptingai, laipsniškai keisti nusistovėjusią fiziškai pasyvią bendruomenės narių gyvenseną (ir nuostatas) ir siekti minimalių fizinio aktyvumo rekomendacijų įgyvendinimo. Tam naudotinos kuo įvairesnės fizinio aktyvumo formos. Viena iš tokių ir buvo ,,Vasaros sporto sezono atidarymas“.

Gražų vasaros sekmadienį (birželio 5 d.) Pauliaus Širvio progimnazijos stadione  susirinko net 14 komandų iš Vilniaus, Utenos, Ignalinos, Visagino, Anykščių, Južintų, Dusetų ir Zarasų išsiilgusių rungtyniavimo tarpusavyje, pergalės džiaugsmo ir pralaimėjimo kartėlio. Nenuostabu, kad tinklinio, futbolo ir krepšinio aikštelės buvo ypač daug aistrų, emocijų, džiaugsmo ir nusivylimo. Pakankamai didelis dalyvių skaičius, norinčių aktyviai praleisti laisvalaikį, dar kartą įrodo, kad ,,Sportas visiems“ renginiai labai aktualus ne tik vietos sporto bendruomenei, bet ir visiems sporto mėgėjams ieškantiems įvairių fizinio aktyvumo formų.

Tinklinio aikštelėje dėl apdovanojimų kovojo dvi merginų komandos  ir penkios vyrų komandos. Merginų grupėje tarpusavyje rungtyniavo tik dvi komandos iš Visagino, tuo tarpu vyrų grupėje vyko atkaklios kovos tarp Ignalinos, Visagino, Dusetų, Južintų ir Zarasų tinklininkų. Varžybų prizininkai paaiškėjo tik po penkias valandas trukusių varžybų. Sužaidus dešimt rungtynių tarpusavyje, trečiąją vietą su dviem pergalėmis ir dviem pralaimėjimais užėmė komanda ,,Naturaliai“ (Zarasai-Južintai-Antazavė), sidabro medaliais, pralaimėjusi tik vienas rungtynes, pasidabino svečių iš Ignalinos komanda ,,Pogrindis“. Be pralaimėjimų tinklinio varžybose žaidė ir pirmąją vietą iškovojo ,,Vickos golfas“ (Visaginas-Zarasai).

Futbolo varžybose rungtyniavo keturios komandos iš Visagino, Utenos ir Zarasų. Mažajame finale dėl trečios vietos Zarasų FK ,,Liepsna“ rezultatu 8 : 2 nugalėjo uteniškius  ir užėmė trečiąją vietą. Ypač atkakliai vyko  dvikova tarp dviejų Visagino komandų ,,DIAMOND TEAM“ ir ,,Inter veteranų“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 0 : 0 ir tik dėka geresnio įvarčių skirtumo  pirmoji vieta atiteko komandai ,,DIAMOND TEAM“ . Nuolatiniai mūsų svečiai ,,Inter veteranai“ šį kartą užėmė antrąją vietą.

Kaip ir tikėtasi, daugiausiai aistrų ir emocijų buvo krepšinio aikštelėje. Penkios vyrų komandos keturias valandas kovojo tarpusavyje norėdamos išsiaiškinti savo pranašumus ir varžovų trukumus.  Tik po paskutinių varžybų  paaiškėjo, kad tris stipriausios komandos surinko po vienodai taškų. Vėl teko skaičiuoti įmestų ir praleistų taškų santykį tarp trijų prizininkių. Nedidele įmestų taškų persvarą pirmoji vieta atiteko Utenos daugiafunkcinio sporto centro komandai, antri – Zarasų ,,(Zero)“ krepšininkai, treti – ,,Juodos durys“ iš Anykščių rajono.

Varžybų dalyvius sveikino ir apdovanojimus įteikė LR Seimo narys Algimantas Dumbrava ir Zarasų sporto centro direktorė Danutė Kukalienė.

IMG 5349

IMG 5362

IMG 5379

                     

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite