2022 m. Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų sąrašas, jų anotacijos ir įgyvendinimo laikotarpis

0
53
min news zrs 966 Konsultacijos 20135

Zarasų rajono savivaldybės administracija, siekdama atrinkti ir finansuoti Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programas, finansuojamas rajono Savivaldybės biudžeto lėšomis, 2022 m. balandžio mėnesį skelbė Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų atrankos konkursą.

Konkursui buvo pateiktos 5 paraiškos (iš jų 3 paraiškas pateikė rajono biudžetinės įstaigos ir 2 paraiškas – kiti švietimo teikėjai). Visos paraiškos buvo teikiamos vertinimui Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sudarytai komisijai. Komisija pripažino, kad visos 5 vertintos Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų paraiškos atitinka reikalavimus.

Rajono Savivaldybės administracijos direktorius, atsižvelgdamas į komisijos siūlymą, 2022 m. birželio 1 d. įsakymu Nr. I(6.6E)-332 „Dėl atrinktų 2022 m. Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų, finansuojamų Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis, sąrašo tvirtinimo bei lėšų paskirstymo“ patvirtino atrinktų programų sąrašą, t. y. Zarasų trečiojo amžiaus universiteto – Asmenų mokymasis trečiojo amžiaus universitete „Savęs ir aplinkos pažinimo“ fakultete, Zarasų krašto muziejaus – „Tradicinių dubenėlių lipdymas iš molio“, Viešosios įstaigos „Virsmo studija“ – „Socialinio sąmoningumo ir bendrųjų kompetencijų ugdymas „Aš-kūrėjas“, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos – „Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams“, Zarasų švietimo pagalbos tarnybos – „Kūrybinė veikla – emocinei pusiausvyrai gerinti”. Šioms programoms finansuoti skirta 4 000 Eur.
 

2022 m. Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų anotacijos ir jų įgyvendinimo laikotarpiai.

 
Eil.
 
Nr.
 
Teikėjas
 
Programos pavadinimas
 
Užsiėmimų skaičius
 
Dalyvių skaičius
 
Programos įgyvendinimo laikotarpis
1.
Zarasų trečiojo amžiaus universitetas
Asmenų mokymasis trečiojo amžiaus universitete „Savęs ir aplinkos pažinimo“ fakultete
114 val.
95
2022 m.
liepos–gruodžio mėn.
Programa skirta padėti vyresnio amžiaus žmonėms prisitaikyti prie visuomenės pokyčių, skatinti jų saviraišką, aktyvų, pozityvų gyvenimo būdą, mokymąsi visą gyvenimą. Jos metu bus vykdomi mokymai, padedantys geriau pažinti savo poreikius, vertinti galimybes, pozityvų prisitaikymą prie kintančios aplinkos, vedami praktiniai užsiėmimai psichologiniam atsparumui, sveikatos stiprinimui ir kt. Vyks išvažiuojamieji edukaciniai užsiėmimai.
Programos vykdytojo kontaktinis tel. (8 698) 13009
2.
Zarasų krašto muziejus
Tradicinių dubenėlių lipdymas iš molio
24 val.
10
2022 m.
liepos 1–31 d.
Programa skirta formuoti asmens suvokimą, ugdyti kūrybiškumą, pasitikėjimą savimi, plėtoti socialinius ryšius. Jos metu bus vykdomi amatininko mokymai lipdyti tradicinius molio dubenėlius, kurių metu dalyviai susipažins su lietuvių liaudies tradicijomis, senuoju keramikos amatu, simboliais ir jų reikšme, darbo įrankiais ir kt.
Programos vykdytojo kontaktinis tel. (8 385) 52456
3.
VŠĮ „Virsmo studija“
Socialinio sąmoningumo ir bendrųjų kompetencijų ugdymas: „Aš-kūrėjas“
24 val.
10
2022 m.
rugsėjo–lapkričio mėn.
Programa siekiama supažindinti su nauja asmens bendrosios kultūros ugdymo, minčių ir emocijų higiena. Jos tikslas – padėti išmokti tinkamai reaguoti į informaciją, pozityviai reikšti mintis, ugdyti socialinius ir emocinius gebėjimus, auginti socialiai atsakingą asmenybę. Programos metu didelis dėmesys bus skiriamas praktiniams neuroedukacijos užsiėmimams su autoriniais dailės terapijos metodais, emocijų išveikimo sesijomis.
Programos vykdytojo kontaktinis tel. (8 645) 29319
4.
Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka
Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams
24 val.
12
2022 m.
rugpjūčio–lapkričio
mėn.
 
Programos tikslas – organizuoti „Meno kūrybinių dirbtuvių senjorams“ edukacinius užsiėmimus. Sudaryti palankesnes galimybes, skatinti dalyvių saviraišką, ugdyti meninius gebėjimus. Programos vykdymo metu bus stiprinama dalyvių psichosocialinė būsena, mažinama socialinė atskirtis įtraukiant į edukacines veiklas panašiose veiklose nedalyvaujančius senjorus.
Programos vykdytojo kontaktinis tel. (8 385) 30935
5.
Zarasų švietimo pagalbos tarnyba
Kūrybinė veikla-emocinei pusiausvyrai gerinti
24 val.
66
2022 m.
rugsėjo–gruodžio mėn.
Programos tikslas-skatinti kūrybinę veiklą emocinei pusiausvyrai gerinti. Jos metu per kūrybinį procesą bus stiprinama emocinė pusiausvyra, atskleistos naujos asmenybės kūrybiškumo pusės, aktyvinami bendravimo gebėjimai, didinamas pozityvumas sau ir kitiems, aplinkai ir gyvenimui.
Programos vykdytojo kontaktinis tel. (8 385) 51785

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite