Į DAUGPILIO MIESTO ŠVENTĘ PAKVIETĖ ZARASIŠKIŲ PARODA

0
38
1 DSC06008

747-ąjį gimtadienį švenčiantis Daugpilis svetingai pasitiko Zarasų fotografus – pačiame miesto centre įsikūrusioje Latgalos centrinėje bibliotekoje buvo pristatyta ilgai laukta Zarasų fotografų darbų paroda „Penki žvilgsniai – šeši žingsniai“. Parodoje – fotografų Gintauto Antanavičiaus, Rimanto Bikulčiaus, Vasilijaus Kukonenko, Algimanto Navicko ir Stanislovo Sinkevičiaus darbai. Kiekvienas jų atskleidė savitą žvilgsnį į Zarasų kraštą. Bibliotekos erdves papuošė ryto spinduliuose skendintys ežerų ir miškų vaizdai, miesto švenčių akimirkos ir rūko apglėbta Zarasų šventovė, vakariniais žiburiais sušvintančios miesto gatvės.

Parodos atidaryme dalyvavę Zarasų fotografų klubo „Ežerų žemė“ nariai Algimantas Navickas, Rimantas Bikulčius ir Stanislovas Sinkevičius pasidžiaugė Zarasų ir Daugpilio miestų draugyste, dalijosi mintimis apie fotografiją, dovanojo bibliotekai albumą „Zarasai ir zarasiečiai“ bei Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 100-mečiui skirtą knygą „Mažutėj gilėj slypi“. Klubo „Ežerų žemė“ pirmininkas Algimantas Navickas pristatė klubo veiklą, dėkojo Daugpilio fotografų klubo „Ezerzeme-F“ nariams ir Latgalos centrinės bibliotekos darbuotojams už gražią bendrystę bei paskatinimą rengti parodas Latvijoje. A.Navickas parodai pateikė Zarasų vaizdų iš paukščio skrydžio, tai sulaukė parodos lankytojų dėmesio ir klausimų. Autoriaus įsitikinimu, norint fiksuoti mažo miestelio veidą, reikia ieškoti įvairesnių būdų, tad anksčiau teko fotografuoti pačiam skraidant parasparniu, dabar – skraidinant droną. Naujos technologijos leidžia į tuos pačius dalykus pažvelgti kitaip. Rimanto Bikulčiaus fotografijose – subtili bundančios dienos, šviesos ir rūkų magija. Stanislovas Sinkevičius, fotografuojantis gyvąją gamtą, augmenijos ir gyvūnijos gyvenimo įvairovę, teigė, jog stengiasi užfiksuoti Zarasų krašte esančių įdomių retų rūšių paukščių, augalų, vabzdžių. Į gamtą jis žvelgia ne tik fotografo, bet ir gamtos mokslininko akimis.

Renginio vedėjai džiaugėsi sulaukę gražių atsiliepimų tiek iš parodos lankytojų, tiek iš bibliotekos darbuotojų ir tikino kitiemet lauksiantys naujos parodos. Renginio metu zarasiškiams linkėta fotografijose įamžinti Daugpilio miesto veidą, o Daugpilio fotografams – Zarasų. Fotografų klubo „Ezerzeme-F“ prezidentas Linards Onzuls sveikino kolegas iš „Ežerų žemės“ ir džiaugėsi klubų bendravimu, parodomis, dėkojo už šią įspūdingą parodą ir linkėjo kūrybinės sėkmės. Parodos autorius sveikino ir bibliotekos direktorė Jelena Šapkova. Ji teigė, jog Zarasai ir Daugpilis – du artimos sielos miestai, nes nuolat lankomės vieni pas kitus ir kasdienybėje, ir švenčių metu. Zarasai, pasak J.Šapkovos, tarsi mažas perlas gamtos apsupty, nedidelis, bet su didele meile kuriamas miestas, jo kaimynystė labai džiugina, tad tikimasi nuoširdžios, darnios bendrystės ir ateityje.

Gitana Kavaliauskaitė

Zarasų fotografų klubo „Ežerų žemė“ narė

Nuotraukos autorės ir Rimanto Bikulčiaus

1 DSC06017

1 DSC06023

GK 05991

GK 06033

RB 08283

RB 08284

RB 08292

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite