KVAPNŪS MAIŠELIAI

0
20
20220620 083906

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus ekspozicinėje stiklo vitrinoje aromatą skleidžia 18 kvapnių maišelių. Tai Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos moksleivių (partnerystės statusu) vykdyto Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamo projekto „Keturios gamtos stichijos mokinių pažangai“, rezultato dalis. Gamtamoksliniame projekte dalyvavo 8 b klasės moksleiviai, norėdami daugiau sužinoti apie vaistinius augalus, jų pritaikymą ir gamtos mokslų integravimą į kitus mokomuosius dalykus.

Įvairiuose šaltiniuose rašoma apie augalų gydomąsias ir organizmo stiprinamąsias savybes. Moksleiviai nuosekliai ir kruopščiai nuo rugsėjo iki birželio mėnesio pradžios dirbo vykdydami projekto užduotis. Rinko informaciją iš spaudinių, interneto apie augalų naudą, jų pritaikymą. Pasirinkę temą „Atraskime naujus arbatos skonius“ daugiausiai pastangų įdėjo jos atskleidimui ir vystymui. Rinko ir ruošė žoleles, vaisius arbatos gamybai. Sukomponavę obuolius, aviečių ir braškių uogas, raudonėlį, surado naują skonį. Su visada degančia naujomis idėjomis vadove, mokytoja Stanislava  Daunaravičiene pasiuvo ir išsiuvinėjo maišelius žolelėms.  Biržely vykusioje surasto naujo skonio arbatos degustacijoje dalyvavo kruopščiausios ir kantriausios projekto dalyvės Kamilė Gimbickytė, Jelena Čiugunovaitė, Taja Mickevičiūtė, Kamilė Dimitrevičiūtė, Austėja Stunžaitė.

Bibliotekos lankytojai lankydamiesi bibliotekoje gali pasigėrėti kruopštaus moksleivių ir mokytojos Stanislavos darbo rezultatais. Norintys sužinoti apie vaistinius augalus, uogas, vaisius, jų rinkimą ir paruošimą juos dominančios informacijos suras bibliotekos fonduose esančiuose spaudiniuose. Vasara tam tinkamiausias metas.

Zina Černovienė,

Zarasų r. sav. viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Inesos Dumbravienės

20220620 083916

20220620 083919

20220620 083929

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite