DĖMESYS SEKSUALINEI SVEIKATAI: KO SVARBU NEPAMIRŠTI?

0
72
logo green

Seksualinė sveikatai – svarbi sudedamoji dalis kiekvieno vyro gyvenime. Tačiau taip pat svarbu nepamiršti, kad būtent nuo pačių vyrų didele dalimi priklauso seksualinės sveikatos būklė – labai svarbu tinkamai savimi rūpintis. Tad, štai – svarbūs patarimai, kaip tai padaryti. 

Venkite rizikingo seksualinio elgesio 

Siekiant palaikyti puikią seksualinę sveikatą, labai svarbu vengti rizikingo seksualinio elgesio. Rizikingas seksualinis elgesys apima tokius veiksnius, kaip: nesaugius lytinius santykius, nesaugų burnos bei genitalijų kontaktą; didelį seksualinių partnerių skaičių.

Tinkama mityba

Siekiant jaustis puikiai, labai svarbi yra tinkama mityba.  Seksualinė sveikata – taip pat ne išimtis. Taigi, siekiantiems išlaikyti puikią seksualinė sveikatą, derėtų atsakingai formuoti savo valgiaraštį: į jį įtraukti kuo daugiau įvairių riešutų ir riešutų aliejaus; avokadų, jūros gėrybių, aromatingų žolelių bei prieskonių. 

Žalingų įpročių atsisakymas

Žalingi įpročiai kenkia visa jūsų organizmui, na, o seksualinė sveikata – taip pat ne išimtis. Taigi, jei rūkote ar vartojate alkoholinius gėrimus, pats metas jų atsisakyti. Jūsų organizmas jums už tai padėkos.

Puikus fizinės formos palaikymas bei kasdienis fizinis aktyvumas

Siekiant išlaikyti puikią seksualinę sveikatą, labai svarbu ne tik tinkamai maitintis ar atsisakyti žalingų įpročių, bet ir palaikyti fizinė formą bei kasdien  būti fiziškai aktyviems. Tai leis jums kontroliuoti savo svorį, išlaikyti lankstumą, suteiks energijos, o taip pat – padės palaikyti normalią širdies bei kraujagyslių veiklą. Visa tai yra ypač svarbu siekiant užtikrinti puikią seksualinę sveikatą. 

Kūno ir minčių valdymo praktikos

Svarbu akcentuoti, kad siekiant užtikrinti puikią seksualinę sveikatą, labai svarbu rūpintis ne tik fiziniu savo kūnu, bet ir emocine būkle. Taigi, šiuo atveju ypač naudingos gali būti įvairios kūno bei minčių valdymo praktikos, pavyzdžiui, joga ar meditacija. 

Pastebėję su seksualine sveikata susijusius pokyčius, būtinai kreipkitės į specialistą

Jei pastebite tam tikrus su seksualine sveikata susijusius pokyčius, pavyzdžiui, sumažėjusį lytinį potraukį, sėklidžių skausmą, jaučiate mazgelį kapšelyje ir t.t., kuo skubiau kreipkitės į vyrų gydytoją, kad būtų atlikti reikiami tyrimai bei nustatyta ir pašalinta problema. Dermatovenerologijos klinika – seksualinės sveikatos erdvė, kurioje turėtumėte apsilankyti pastebėję įvardintus pokyčius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite