TAUTODAILININKŲ ERIKO IR GENUTĖS HINCŲ (PANEVĖŽIO R.) KERAMIKOS PARODA

0
67
Neutral Online Webinar Event Announcement Your Story 7

Amatų centre Antazavės dvare nuo rugsėjo 15d. – spalio 15d. vyks tradicinių amatų meistrų, tautodailininkų Eriko ir Genutės Hincų (Panevėžio r.) keramikos paroda.
Genutė Hincienė gimusi Kėdainių r., Pagirių k. Baigusi Pagirių vidurinę mokyklą. Studijavo Kauno A. Sniečkaus politechnikos institute kur įgijo pramonės ir civilinės statybos specialybę. Parodos autorė keramika pradėjo domėtis nuo 1987 m. 2001 m. įstojo į tautodailės sąjungą – Panevėžio skyrių, o šiuo metu priklauso Vilniaus tautodailės sąjungos skyriui. 2018 m. įgijo tautinio paveldo sertifikatą ir tradicinio amato meistro pažymėjimą.

Erikas Hincas gimė Šiaulių mieste. Vidurinę baigė Radviliškyje, vėliau mokėsi Panevėžio profesinėje prekybos ir kulinarijos mokykloje. Amatininkas keramika susidomėjo nuo 1985 m. 1994 m. įstojo į tautodailės sąjungą – priklauso Vilniaus skyriui. 2016 m. įgijo tautinio paveldo sertifikatą o 2018 m. gavo ir tradicinio amato meistro pažymėjimą.

Erikas ir Genutė Hincai daug metų dalyvauja parodose ir mugėse Lietuvoje bei užsienyje, veda edukacinius užsiėmimus vaikams ir suaugusiesiems, aktyviai įsitraukia į projektines veiklas, demonstruoja keramikos amatą.

Kviečiame užsukti ir iš arčiau susipažinti su amatininkų darbais!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite