ĮGYVENDINTA JAUNIMO VERSLUMO UGDYMO IR INVESTICIJŲ Į DARBO RINKĄ PRIEMONĖ

0
29
308949578 406432074972983 3055277779917203469 n

Jau trejus metus Zarasų rajono savivaldybėje yra įgyvendinama Jaunimo verslumo ugdymo ir investicijų į darbo rinką priemonė. Priemonė skirta remti smulkų ir vidutinį verslą, skatinti jaunimo bendradarbiavimą su Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje veikiančiais subjektais, bei didinti jaunimo motyvaciją pasirinkti darbą vasaros atostogų metu, kaip vieną iš užimtumo priemonių, padėti jaunimui integruotis į darbo rinką.

Priemonėje gali dalyvauti Zarasų rajono savivaldybės jaunimas nuo 14 iki 21 m. (imtinai).

Darbdaviai apie laisvas darbo vietas informaciją teikė svetainėje www.zarasai.lt skiltyje „Verslininkams“ – „Darbas jaunimui vasarą“ užpildydami anketą, skirtą darbdaviams, atitinkamai – ieškantys darbo jaunuoliai, taip pat pildė anketas.

Verslininkams sulaukus tinkamo kandidato, Zarasų rajono savivaldybės administracija, darbdavys ir jaunuolis pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį, reglamentuojančią šalių įsipareigojimus. Šiais metais daugiausia jaunuolių buvo įdarbinta aptarnavimo srityje.

2022 metais priemonėje dalyvavo 4 darbdaviai, įdarbinta 13 jaunuolių, panaudota 5977,32 Eur Savivaldybės biudžeto lėšų. Kadangi kiekvienais metais vis daugiau jaunuolių įsidarbina vasaros atostogų metu, priemonę planuojama tęsti ir kitais metais.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite