PAGRINDINIAI PROGRAMINĖS ĮRANGOS KŪRIMO IŠŠŪKIAI

0
19
programu kurimas

Programinės įrangos kūrėjai kasdien susiduria su įvairiais iššūkiais. Siekiant sumažinti atsiradusių problemų poveikį galutiniam produktui, jas reikia spręsti beveik iš karto. O tam neabejotinai reikia daug žinių ir patirties. Norite geriau pažinti programinės įrangos kūrimo iššūkius? Šiame straipsnyje pateikiame pagrindinius iš jų.

Projekto infrastruktūra

Vienas pirmųjų iššūkių, su kuriuo susiduria programinės įrangos kūrėjai, yra nesukurta projekto aplinka. Jeigu jos nėra, nėra jokių galimybių projektą įvykdyti laiku ir neviršijant biudžeto. Siekiant sukurti geresnę programinės įrangos kūrimo aplinką, derėtų iš anksto investuoti į patikimą IT infrastruktūrą.

Užsakovų lūkesčiai ir reikalavimai

Dar viena priežastis, dėl kurios programų kūrimas tampa sudėtingas, yra nuolat besikeičiantys užsakovų lūkesčiai ir reikalavimai. Būtent produktų, kuriems keliami nekonkretūs reikalavimai, kūrimą programuotojai įvardija kaip vieną didžiausių iššūkių. Taigi, norint, kad galutinis produktas atitiktų užsakovų lūkesčius, svarbu nustatyti aiškų procesą ir komunikacijos liniją.

Kokybės užtikrinimas

Kiekvienas užsakovas nori gauti kokybišką produktą. Visgi ne visi programų kūrėjai tai gali užtikrinti. Pavyzdžiui, norėdami sutaupyti laiko ir laikytis nustatytų terminų, kai kurie programuotojai gali bandyti nuslėpti padarytas klaidas. Siekiant to išvengti, labai svarbu rinktis patikimus programinės įrangos kūrėjus, turinčius gerą reputaciją.

Prisitaikymas prie naujausių rinkos tendencijų

Neturint reikiamų išteklių ir patirties, programuotojams dažnai būna sudėtinga prisitaikyti prie naujausių technologijų. Tai neabejotinai turi įtakos ir jų kuriamų produktų kokybei. Siekiant išlikti aktualiems, būtina užtikrinti nuolatinį įgūdžių tobulinimą: sekti rinkos tendencijas, gilintis į naujas technologijas ir programinės įrangos tendencijas.

Programinės įrangos kūrimas neatsiejamas nuo mažesnių ar didesnių iššūkių. Nieko keisto – juk tai sudėtingas procesas. Siekiant užtikrinti, kad jis būtų sklandus, reikia atitinkamų žinių ir patirties. Todėl žvelgiant iš užsakovo perspektyvos, labai svarbu rinktis technologinį partnerį, kuris gebėtų lengvai įveikti atsiradusius iššūkius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite