EŽERŲ KRAŠTE LANKĖSI KAUNIEČIAI

0
26
mid news zrs 760 k5

Zarasų rajono savivaldybėje lankėsi delegacija iš Kauno rajono savivaldybės. Delegacijos sudėtyje – rajono Savivaldybės meras Valerijus Makūnas, mero pavaduotojas Antanas Nesteckis, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, mero patarėjai Loreta Navakauskienė, Edmundas Mališauskas, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Raminta Popovienė, šio rajono Savivaldybės administracijos padalinių vadovai.

Svečius iš Kauno rajono sutiko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas ir direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius bei kiti Savivaldybės atstovai.

Kauno rajoną nuo Zarasų rajono savivaldybės daug kas skiria, bet daug ir kas jungia. Kauno rajone kurortinę teritoriją sudaro trys Nemuną skalaujami miesteliai – Kačerginė, Kulautuva ir dalis Zapyškio. Jau nuo seno šis kraštas Lietuvoje garsėjo tyru gamtos grožiu ir sveikatos šaltinių galiomis.

Zarasai irgi turi kuo didžiuotis. Miestas prieš dvylika metų pripažintas patraukliausia Lietuvos vandens turizmo vietove, jis taip pat yra kurortinė vietovė. Zarasai dabar siekia ir kurorto statuso.

Apie kurortinių vietovių vystymo perspektyvas daug buvo kalbama šio susitikimo metu. Kauno rajono savivaldybės atstovams buvo pristatyta Zarasų rajono savivaldybės veikla, supažindinta su Zarasų rajono ekonomine, investicine ir turistine aplinka, pristatyti įgyvendinti ir vykdomi investiciniai projektai bei jų nauda rajono gyventojams. Susitikime zarasiškiai su kauniečiais aptarė ateities bendradarbiavimo galimybes. Susitikimo metu kauniečių delegacija taip pat pasidalijo pasiekimais, pasidžiaugė įgyvendinamais projektais bei aptarė tolesnio glaudaus ir gražaus bendradarbiavimo galimybes. Pasidalijo darbo patirtimi bei įžvalgomis apie planuojamus darbus ir iššūkius, palinkėjo vieni kitiems sėkmės tęsti pradėtus darbus ir pasikeitė simbolinėmis dovanėlėmis.

Svečiams buvo pademonstruotas filmas apie Zarasų kraštą ir jo žmones.

Kauniečiai susipažino su Zarasų kraštu. Jie lankėsi prie Apžvalgos rato, Didžiojoje saloje, Laipynių parke, svečiavosi prie senolio ąžuolo Stelmužėje, renovuotame Antazavės dvare ir kitose žymiose mūsų krašto vietose. Kauniečių delegaciją lydėjo Zarasų turizmo informacijos centro projektų vadovas, gidas Ramūnas Keršys, jis ir supažindino svečius su krašto gamtos turtais, istorija.

Po viešnagės visi pasižadėjo toliau tęsti bendradarbiavimą.

Petras Ivanovas
Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjas
Nuotraukose – kauniečių viešnagės Zarasuose akimirkos.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite