DĖL ŠILDYMO SEZONO PRADŽIOS

0
21
sildymo pr

Informuojame, kad vadovaujantis Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais nuo 2022 m. rugsėjo 30 d. pradedamas šildymo sezonas rajono Savivaldybės įstaigoms ir bendrovėms, švietimo, socialinių paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigoms. Nuo 2022 m. spalio 3 d. pradedamas šildymas rajono gyvenamiesiems namams.

Zarasų rajono savivaldybės administracija, gavusi gyventojų užklausų dėl šildymo sezono pradžios, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriais yra reglamentuojama šildymo sezono trukmė ir daugiabučių namų gyventojų teisės bei pareigos.

Šildymo sezono pradžią reglamentuoja:

  • Lietuvos Respublikos šilumos ūkio įstatymas.
  • Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos energetikos ministro 2010 m. spalio 25 d. įsakymu Nr. 1-297 „Dėl šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių patvirtinimo“.
  • Statybos techninis reglamentas STR 2.09.02:2005 Šildymas, vėdinimas ir oro kondicionavimas, patvirtintas Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2005 m. birželio 9 d. įsakymu Nr. D1-289 „Dėl statybos techninio reglamento STR 2.09.02:2005 „Šildymas, vėdinimas ir oro kondicionavimas“ patvirtinimo“.
  • Lietuvos higienos norma HN 42:2009 „Gyvenamųjų ir visuomeninių pastatų patalpų mikroklimatas“, patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2009 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. V-1081 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 42:2009 „Gyvenamųjų ir visuomeninių pastatų patalpų mikroklimatas“ patvirtinimo“.

LR šilumos ūkio įstatymo 2 straipsnio 52 dalis apibrėžia „Šilumos vartotojas (vartotojas) – juridinis ar fizinis asmuo, kurio naudojami šildymo prietaisai nustatyta tvarka prijungti prie šilumos perdavimo tinklų ar pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų“. To paties įstatymo 13 straipsnio 1 dalyje rašoma „Šilumos vartotojai turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos nepažeidžiant nustatytų higienos normų, išskyrus savivaldybių institucijų nustatytas įstaigas, kurioms šildymo sezono pradžia ir pabaiga nustatoma savivaldybių institucijų sprendimais“. Šioje dalyje nurodoma, kad daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojai turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos. 2 dalyje teigiama: „Jeigu šilumos vartotojai, turintys teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos, nusprendė pradėti arba baigti savo pastatų šildymą kitu laiku, negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, jie apie savo sprendimą energetikos ministro patvirtintose Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse nustatyta tvarka praneša šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas sprendimą įgyvendina.“

Informuojame, kad gyventojai ir kiti šilumos vartotojai gali nuspręsti savo pastatų šildymą pradėti ir kitu laiku, negu Savivaldybės nustatyta šildymo sezono pradžia. Apie tokį sprendimą vartotojai turi pranešti savo šilumos tiekėjui ne vėliau kaip prieš dvi darbo dienas iki sprendimo įgyvendinimo.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite