„KOKYBĖS KREPŠELIO“ PROJEKTAS „ĄŽUOLO“ GIMNAZIJOJE

0
51
1

Jau informavome visuomenę, kad Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija nuo 2021 metų dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame „Kokybės krepšelio“ projekte Nr. 09.2.1-ESFA-V-719-01–0001. Primename, kad projekto tikslas – pagerinti mokinių ugdymosi pasiekimus, įgyvendinant pokyčius savivaldybėse ir jų mokyklose. Uždaviniai – plėtoti mokinių bei mokytojų kompetencijas, gerinti ugdymo sąlygas mokiniams. Projekto trukmė – 2 mokslo metai, taigi įžengėme jau į antruosius metus.

Pirmaisiais metais įvyko nemažai renginių, mokėsi mokytojai, mezgėme ryšius, analizavome pokyčius, planavome veiklas ir kt. Pavyzdžiui, moksleiviai itin džiaugėsi mokytojos R. Žemaitienės ir jos moksleivių organizuota Mokinio diena, kurios metu galima ir atsipalaiduoti, ir parodyti savo gebėjimus, ir išmokti naujų dalykų. Į šventę atvyko net trys Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos aštuntų klasių grupės. Taigi kuriamas glaudesnis ryšys su mokykla, kurios mokinius mokome aukštesnėse klasėse.

Šiais mokslo metais jau įvyko Europos kalbų diena. Joje aktyviai dalyvavo visi I–II gimnazijos klasių mokiniai, į veiklas įsitraukė ir aukštesnių klasių gimnazistai. Buvo organizuota mokinių mėgstama muzikinė pertrauka, aktų salėje – protmūšis, netradiciškai vyko ir anglų kalbos pamokos.

Mokytojai taip pat privalo mokytis. Pasaulis keičiasi, mums reikia žinių, kaip neatsilikti. Kol mokaisi, tol esi jaunas. Be to, kad nuolat patys atnaujiname dalykines žinias, plėtojome ir bendrąsias kompetencijas. Jau girdėta ir itin patikusi emocinio intelekto lektorė Nomeda Marazienė, psichologė Lidija Laurinčiukienė, kelių itin modernių mokyklų direktorius Vaidotas Bacys – tai tik dalis lektorių, kurių žinias perimsime ir pritaikysime besikeičiančiame ugdymo procese. Įdomu buvo apsilankyti kaimiškose Šiaulių rajono mokyklose, pasižiūrėti, kaip jos paverčiamos patraukliomis, išgirsti, kaip dirbama su skirtingos motyvacijos mokiniais, kaip įvairinamos veiklos…

Per vasarą suremontuota skaitykla laukia naujų baldų, įrangos, kad gimnazijos edukacinės aplinkos būtų atnaujintos bei pritaikytos naujų funkcionalių erdvių įrengimui, o tai leistų efektyvinti ugdymo procesą, įvairinti mokymo(si) erdves. Darbo grupės nariai pirmomis mokslo metų dienomis išrinko baldus, išsakė vizijas, planavo naujos patalpos pritaikymo įvairiems poreikiams galimybes, ieškojo estetinių sprendimų. Nekantriai laukiame naujo informacinio centro įrengimo.

Gimnazijos pavaduotoja išanalizavo ir mokslo metų pradžioje aptarė praėjusių mokslo metų rezultatus. Matome gerėjančius gimnazijos mokinių metinių įvertinimų skaičius (pavyzdžiui, lietuvių kalbos įvertinimų vidurkis pakilo 1 balu, valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą išlaikė visi pasirinkę, o jo vidurkis aukštesnis nei šalies; chemijos dalyko įvertinimų vidurkis kilo 0,8 balo). Manome, kad tai pakankamai geras rezultatas. Turbūt tam įtakos turėjo net tik atkaklus mokytojų ir mokinių darbas, bet ir dažnesnės mokytojų atviros pamokos (pavyzdžiui, mano atvira pamoka, skirta Ievos Simonaitytės jubiliejui, projekto MEPA integruota pamoka apie ES šalis ir jų autorių programinius kūrinius, biologijos mokytojos E. Naprienės pamoka Zaraso saloje, šiemet jau anglistės A. Pledienės organizuota anglų kalbos pamoka, mokinių organizuotos Europos kalbų dienai skirtos pamokos ir veiklos). Tokių pamokų dar daugės, nes mokysimės dirbti su iš projekto lėšų perkamais interaktyviais ekranais, kursime jiems užduotis, dalinsimės patirtimi, rengsime atviras pamokas. Moksleivių laukia ir patyriminės gamtos mokslų pamokos – išvykos, I–II gimnazijos klasių mokiniai rašys gimnazinius tiriamuosius darbus.

Tikimės, kad visos numatytos veiklos bus įvykdytos ir projekto pabaigoje mes galėsime pasidžiaugti ir pagerėjusiais mokinių pasiekimais, ir darbo sąlygomis, moderniomis edukacinėmis erdvėmis.

Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos projekto „Kokybės krepšelis“ darbo grupės narė mokytoja Daiva Matijošienė


Nuotraukos iš azuolas.info archyvų

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite