KVIEČIU ARBATOS MOKYTOJUS

0
35
20221003 134138

„Kviečiu arbatos“ – spalvinga tekstilės rankdarbių parodėlė, eksponuojama Vaikų literatūros skyriuje edukacinėje erdvėje. Ekspozicijos autorės – Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos būrelio „Dovanėlių dirbtuvėlės“ dalyvės, 7 c klasės moksleivės Goda, Dina, Gabija, Sintija, Ina, Airida, Irina ir Auksė. Būrelio vadovė ir įvairiausių idėjų autorė technologijų mokytoja Stanislava Daunaravičienė.

Darbeliai sukurti taikant dar senovės Egipte žinomą aplikacijos techniką, kuria ir lietuviai nuo neatmenamų laikų puošdavo savo rankdarbius – rūbus, apdangalus, namų apyvokos daiktus. Dekoruojant šiuo būdu iš giminingo ar visiškai kitokio audinio iškerpamos detalės ir prisiuvamos prie gaminio. Manoma, kad ši technika kilo iš skurdo lopant drabužius, o vėliau virto atskira ekstravagantiška meno šaka. Amžiams bėgant keitėsi raštai, motyvai, spalvų koloritas, tobulėjo technika. Dabar aplikacija – rankomis kuriamas stebuklas.

Kviečiame aplankyti darbščių ir kūrybingų moksleivių rankomis sukurtų darbelių, kurių aplikacijose vienspalviai ir raštuoti arbatinukai bei puodukai parodėlę skirtą Tarptautinei mokytojų dienai paminėti.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Inesos Dumbravienės

20221003 134140

20221003 134147

20221003 134155

20221003 134213

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite