SUŠVELNINUS KARANTINO SĄLYGAS STARTUOJA NEĮGALIŲJŲ SOCIALINĖS INTEGRACIJOS PER KŪNO KULTŪRĄ IR SPORTĄ PROJEKTAS 2020

0
43
mid news zrs 478 ND sportas 3

Lietuvoje sušvelninus karantino sąlygas 2020 metų gegužės 19 d. startavo Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos įgyvendinamas Neįgaliųjų socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projektas „Kūno kultūra ir sportas neįgaliesiems“. Projekto veiklos vykdomos laikantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų reikalavimų bei rekomendacijų.

 

Projektas yra tęstinis, vyksta jau trečius metus. Iki šių metų pabaigos 16 neįgaliųjų dalyvaus įvairiose projekto veiklose.

Projekto tikslas – įgyvendinti nacionalinę žmonių su negalia socialinės integracijos programą didinant negalią turinčių asmenų fizinį aktyvumą, neįgaliųjų sveikatinimą ir jų gyvenimo kokybės gerinimą atsižvelgiant į skirtingas negalias turinčių asmenų poreikius.

Projekto dalyviai ruošiasi 2020 m. rugpjūčio – spalio mėn. vyksiančioms neįgaliųjų sporto žaidynėms Pakruojyje, Ignalinoje ir Švenčionyse. Užsiėmimų metu organizuojamos įvairios nuolatinio pobūdžio veiklos: treniruotės, šiaurietiškas ėjimas, aktyvi sportinė veikla, kuri apima sporto žaidynėse esančias rungtis.

Prasidėjęs karantinas sutrukdė laiku pradėti numatytas veiklas balandžio mėnesį, todėl užsiėmimai kurį laiką vyks intensyviau, t. y. 3 kartus per savaitę po 2 val., o vėliau, kaip ir buvo planuota, – 2 kartus per savaitę po 2 val. Užsiėmimai vyksta Dusetose, o juos veda treneris, turintis fizinio auklėjimo dėstytojo-trenerio kvalifikaciją.

Projekto įgyvendinimui 2020 m. lėšas skiria Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos – 1820 Eur ir Zarasų rajono savivaldybė – 460 Eur.

Labai tikimės, kad pradėtos veiklos daugiau nesustos ir iki metų pabaigos bus pasiekti numatyti rezultatai.

 

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija
Nuotraukos Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos

mid news zrs 348 ND sportas 1

mid news zrs 818 ND sportas 5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite