BUS RENGIAMA ZARASŲ – VISAGINO REGIONO VIETOS VEIKLOS GRUPĖS VIETOS PLĖTROS STRATEGIJA

0
14
VVG logotipas zarasu be fono

Įgyvendinant Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023 – 2027 metų strateginio plano nuostatas dėl vietos plėtros strategijų (VPS) parengimo, š. m. rugpjūčio mėnesį Žemės ūkio ministras patvirtino Paramos 2023 – 2027 metų kaimo vietovių plėtros strategijoms įgyvendinti bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu skyrimo ir skaičiavimo metodiką, kurioje nustatytas paramos dydis Vietos plėtros strategijoms įgyvendinti. Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės Strategijai įgyvendinti numatyta skirti 1 910 tūkst. eurų.

Pagrindinis Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės tikslas – rengti ir įgyvendinti vietos plėtros strategiją, finansuojamą iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir  Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto, kurioje būtų nustatyti kaimo vietovių plėtros  prioritetai, tikslai ir priemonės jiems pasiekti.

Planuojama, kad  vietos plėtros strategija Nacionalinei mokėjimų agentūrai vertinti bus pateikta iki 2023 metų gegužės mėnesio.

 

Vietos plėtros strategijos rengimo metu bus organizuojami bendruomenių, verslo ir valdžios atstovų mokymai, susitikimai seniūnijose su kaimo gyventojais ir verslo atstovais, siekiant identifikuoti esamą regiono situaciją, vietos plėtros strategijos įgyvendinimo kryptis, nustatant stiprybes, silpnybes, galimybes ir grėsmes. Vietos plėtros strategija bus derinama su regiono Savivaldybių strateginiais planais bei planuojamais 2023 – 2027 m. įgyvendinti investiciniais projektais. Įvertinant tai, kad Zarasų – Visagino regione 2016 – 2022 m. jau buvo įgyvendinama  vietos veiklos grupės strategija, bus siekiama užtikrinti pradėtų įgyvendinti projektų tęstinumą.

Kviečiame kaimo bendruomenes, nevyriausybines organizacijas, verslo juridinius asmenis (veikiančius kaimo teritorijoje), viešąsias įstaigas, Zarasų rajono ir Visagino savivaldybių administracijas aktyviai įsijungti į 2023 – 2027 m. vietos veiklos grupės plėtros strategijos rengimo procesą. Nuo mūsų visų aktyvaus bendradarbiavimo priklausys kaip kompetentingai bus parengta regiono VPS. Planuojama, kad vietos pareiškėjai paraiškas savo projektų kofinansavimui galės teikti jau 2024 metais.

Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės informacija

 

Adresas: Zarasai, Sėlių a. 22, III aukštas, 327 kab.

Pasiteiravimui: 8 609 97118, el.p. zarasuvvg@gmail.com

Viesinimo stendas PARENGIAMOJI PARAMA

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite