ZARASIŠKIAI REMIA KARO NIOKOJAMĄ UKRAINĄ

0
22
1

Penkerius metus Zarasų rajono savivaldybė glaudžiai bendradarbiauja su Ukrainos Chmelnickio srities Kamjanenc-Podolskio rajono Čemerovecko gyvenvietės bendruomene. Zarasiškai su šios bendruomenės nariais palaiko draugiškus bendradarbiavimo ryšius administravimo, ūkio, švietimo, kultūros, socialinės apsaugos, sporto, turizmo, sveikatos apsaugos, aplinkosaugos srityse, keitėsi delegacijomis. Zarasuose koncertavo šios bendruomenės meno saviveiklos entuziastai.

Karas dar labiau sustiprino šį bendradarbiavimą.

Zarasų rajono savivaldybė taryba, išreikšdama solidarumą su karo niokojama Ukraina, suteikė Chmelnicko srities Kamjanenc-Podolskio rajono Čemerovecko gyvenvietės bendruomenei tarybai finansinę paramą. Zarasų rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą „Dėl humanitarinės pagalbos suteikimo“ ir paaukojo šiai bendruomenei 25 tūkstančių eurų.

Atsižvelgdama į partnerių pageidavimą, rajono Savivaldybė už šiuos pinigus nupirko du automobilius Mitsubishi L200 ir Toyota Hilux 4WD.

Šie automobiliai jau pirmosiomis karo savaitėmis pasiekė Čemerovecko gyvenvietės bendruomenės atstovus. Automobiliai perduoti Ukrainos kariuomenės daliniams.

Visada zarasiškių dėmesys buvo nukreiptas į kariaujančią Ukrainą. Rajono Savivaldybė organizavo paramą Ukrainos žmonėms reikalingais daiktais ir drabužiais. Į Savivaldybės kvietimą noriai atsiliepė mūsų krašto žmonės. Paaukota daug įvairių reikalingų daiktų. Rajono Savivaldybė Čemerovecko gyvenvietės bendruomenės prašymu nupirko du benzininius generatorius, daug miegmaišių, šiltų striukių. Ukrainiečių moksleiviams buvo nupirkta 180 planšetinių kompiuterių.

Šią labdarą šiomis dienomis į kariaujančią Ukrainą nuvežė Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius. Jie, įveikę apie 1300 kilometrų, pasiekė Čemerovecko gyvenvietę.

Apie bendruomenės narių veiklą karo niokojamame krašte svečiams iš Lietuvos papasakojo šios bendruomenės tarybos pirmininkas Aleksandr Soban. Nikolajus Gusevas ir Gediminas Gaidamavičius susitiko ir bendravo su bendruomenės tarybos ir aktyvistais. Karinio dalinio vadas pulkininkas Andrij Martvišen padėkojo Zarasų rajono vadovui ir visiems zarasiškiams už atvežtą labdarą ir padovanotus automobilius. Daug padėkos žodžių už paramą svečiams pasakė ir bendruomenės tarybos vadovai. Daug nuoširdžių žodžių svečiams iš Zarasų pasakė ir eiliniai šios bendruomenės nariai. Nikolajus Gusevas ir Gediminas Gaidamavičius matė šio krašto žmonių ryžtą kovoti ir laimėti iki galutinės pergalės.

Šios viešnagės metu Nikolajus Gusevas, Gediminas Gaidamavičius lankėsi gyvenvietės vaikų darželyje, mokykloje. Darželio ugdytiniai ir mokyklos moksleiviai surengė svečiams nuotaikingą koncertą.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

Nuotraukose – užfiksuotos mero Nikolajaus ir Gedimino Gaidamavičiaus viešnagės Ukrainoje akimirkos; karinio dalinio padėka Nikolajui Gusevui; Zarasų rajono vadovai su atvežta iš kelionės Ukrainos vėliava.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite