KOJINĖS – PUIKI KALĖDINĖ DOVANA, BET KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKAS?

0
49
kojines

Kojinės yra vienas svarbiausių mūsų garderobo atributų, be kurio negalime apsieiti nei dienos. Gali pasirodyti, kad apie kojines išmanyti nėra reikalo. Tačiau jeigu taip manote – ne tik klystate, bet ir, tikėtina, išleidžiate kur kas daugiau pinigų, nes nežinodami esminės informacijos apie kojines Jūs ne tik jų negalite dėvėti dėl tam tikrų priežasčių, bet ir negalite jų grąžinti į prekybos vietą. Kojinės yra negrąžintinų prekių sąraše, todėl labai svarbu žinoti, į ką atkreipti dėmesį renkantis šią prekę ir ką apskritai reikia žinoti apie mūsų kasdienes palydoves – kojines.

Be to, nenumaldomai artėja gražiausios metų šventės, o jūs dar neišrinkote savo artimiesiems ir draugams kalėdinių dovanų? Nesijaudinkite, nes turime puikią idėją! Kalėdinių kojinių rinkiniai – tai gerai apgalvota ir praktiška dovana bet kam.

O kad išrinktumėte kokybiškas kojines dovanoms šimtmečio tradicijas puoselėjanti ir viena iš lyderiaujančių kojinių gamintojų ne tik Lietuvoje bet ir visoje Europoje – SPARTA – Jums papasakos, ką turite žinoti apie kojines, ir kitus svarbius dalykus, apie kuriuos tikriausiai niekada nesusimąstėte.

Kokybės garantas – nuo ko tai priklauso?

Kojinių kokybę lemia keletas svarbių aspektų, tokių kaip pasirenkama gamybinė žaliava, tam tikrų gamybos standartų laikymasis bei gamybos technologijos. Užuot kas mėnesį pirkus pigią produkciją, kuri negarantuoja nei kokybės, nei ilgaamžiškumo, turėtumėte rinktis kokybiškus gaminius, kurie atitinka ES keliamus reikalavimus, yra griežtai tikrinami įmonės viduje ir už jos ribų bei patvaresni ir draugiškesni mus supančiai gamtai.

Kojinės gali būti pagamintos iš daugelio skirtingų medžiagų, tiek natūralių pluoštų, tiek sintetinių. Visuomenėje vyrauja klaidingas įsitikinimas, kad sintetinės medžiagos yra prastesnės už natūralias, tačiau anaiptol. Tinkamai subalansavus natūralius bei sintetinius pluoštus išgaunami kokybiški ir patvarūs gaminiai.

Turbūt visi žino, kad medvilninės kojinės yra bene populiariausios tarp vartotojų, tačiau pačios medvilnės rūšys yra skirtingos, todėl negalime sugretinti kojinių, pagamintų, pavyzdžiui, iš šukuotinės ir regeneruotos medvilnės, kitaip tariant, perdirbtos medvilnės. Pastarasis variantas negali užtikrinti produkto kokybės, kadangi nėra žinoma, kokios būklės medvilnė buvo perdirbta ir pan. Taigi, pluoštų pasirinkimas kojinių gamybai yra išties platus, bet svarbiausia – apgalvotai subalansuotas medžiagų mišinys – natūralių ir sintetinių pluoštų sąjunga.

SPARTOS produkcija yra vertinama tiek Lietuvoje, tiek užsienyje dėl to, kad laikosi ES reikalavimų, produktų gamybai renkasi tik sertifikuotas gamybines žaliavas ir vykdo griežtą kokybės patikrą.

Ne mažiau svarbus aspektas, garantuojantis gaminio kokybę, yra technologijos. Naujausios kartos įrenginiai gali užtikrinti kur kas preciziškesnę kojinių gamybą, kurioje nepaliekama vietos gamykliniam brokui. Šiuolaikinės kojinių gamyboje integruotos technologijos leidžia išvengti diskomfortą keliančių problemų.

Nuo ko priklauso kojinių kaina?

Gamybinė žaliava yra esminis veiksnys, turintis įtakos galutinei produkto kainai. Negalime lyginti populiarių medvilninių kojinių su vilnonėmis, kadangi kainų skirtumas yra ženklus. Be to, kaina priklauso ir nuo kojinių gamybos būdo, kadangi rinkoje galima rasti ne tik kasdienai skirtų kojinių, bet ir medicininių ar sportui skirtų kojinių, kurių savybės skiriasi.

Puiki kalėdinės dovanos idėja

Prieš dešimtmetį kojinės, kaip Kalėdinė dovana, gal ir buvo kiek pabodusios, tačiau šiandien, kuomet rinka raibuliuoja nuo šimtų unikalių dizainų kojinių, tai viena praktiškiausių dovanų, tinkančių tiek partneriui, tiek mamai ar tėčiui, tiek mažiau pažįstamam žmogui, kad ir kolegai iš darbo.

Kita vertus, jei jūsų partneris dar turi kojines su etiketėmis iš praėjusių šv. Kalėdų, jam galite įteikti kokybišką apatinį trikotažą, kurį jis tikrai įvertins. Tokį galite rasti čia. Nedėkokite!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite