MAŽOS BENDRUOMENĖS DIDELI DARBAI

0
31
12

Besibaigiant seniesiems ir belaukiant Naujųjų metų norisi apibendrinti bendruomenės veiklos rezultatus. Šie metai Zarasų rajono Samanių bendruomenei „Dvargantis“ buvo labai darbingi.

Įgyvendintas projektas „Samanių vaikų darželio pastato dalies patalpų pritaikymas kaimo bendruomenės poreikiams“. Projektas finansuotas iš Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės lėšų. Šio projekto įgyvendinimui skirtas dalinis finansavimas – 28 311,00 Eur, dar 7000,00 Eur gauta įgyvendinant to paties pavadinimo projektą pagal Zarasų rajono savivaldybės „Nevyriausybinių organizacijų dalinio finansavimo iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšų“ programą. Projekto metu kapitališkai suremontuota dalis bendruomenės namų patalpų – mažoji salė, sporto salė, koridorius, skalbykla, dušinė, tualetas. Įsigyta skalbimo mašina, lyginimo lenta, lyginimo sistema, siuvimo mašina. Įgyvendinus projektą bendruomenė turi pilnai įveiklintus bendruomenės namus, kuriuose sudarytos tinkamos sąlygos bendruomenės, Samanių kultūros namų, vaikų dienos centro veiklai. Pradėtos teikti asmens higienos ir buitinės paslaugos kaimo gyventojams.

2022 m. spalio mėnesį įgyvendinome projektą ,,Aktyvaus poilsio zonos sukūrimas Samanių kaime“. Projektas įgyvendintas pagal LR Žemės ūkio ministerijos „2022 metų nacionalinė parama kaimo bendruomenių veiklai“ programą bei Zarasų rajono savivaldybės administracijos „Nevyriausybinių organizacijų dalinio finansavimo iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšų“ programą. Bendra projekto vertė – 5740,20 Eur, iš jų: Žemės ūkio ministerijos lėšos – 5108,00 Eur, Zarasų rajono savivaldybės lėšos – 633,00 Eur. Projekto įgyvendinimo metu įsigyti ir sumontuoti 5 vnt. lauko treniruoklių, lauko teniso stalas, dviračių stovas, švediška sienelė. Tikimasi, kad įgyvendintas projektas skatins vietos gyventojus rinktis aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą, prisidės prie kaimo laisvalaikio užimtumo didinimo, gyvenamosios vietos patrauklumo.

Projektas „Mūsų vasara“ įgyvendintas iš VO „Gelbėkit vaikus“ lėšų. Bendra projekto vertė – 3000,00 Eur. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu 16 vaikų turėjo galimybę 4 dienas nemokamai atostogauti pajūryje. Atostogų metu vaikai ne tik poilsiavo, tačiau ir gilino savo žinias apie pajūrio gamtą. Aplankė Pajūrio regioninio parko centrą, kuriame buvo supažindinti su regiono išskirtinumu, retais saugomais augalais, Baltijos jūros gyvūnais. Organizuotas 6 km. žygis pėsčiomis regioninio parko pažintiniu taku iki „Memel Nord“ bunkerio – muziejaus, kuriame dalyvavo II pasaulinio karo edukacinėje programoje. Aplankė vieną žinomiausių Lietuvos jūrų muziejų.

Spalio mėnesį bendruomenė pateikė projektą „Samanių bendruomenės „Dvargantis“ namų pastato talpų pritaikymas bendruomenės poreikiams“ pagal Zarasų rajono savivaldybės administracijos „Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ ir gavo 350,00 Eur finansavimą. Už gautas lėšas įsigyti baldai: spinta dokumentams, pastatoma spintelė ir stalas – knyga.

Bendruomenė 2021 m. akreditavosi teikti vaikų dienos priežiūros paslaugą. Šiai dienai Samanių vaikų dienos centrą lanko 18 vaikų iš Samanių ir aplinkinių kaimų. Be kasdieninių darbų šiemet vaikams organizavome ekskursiją į Vilnių, apsilankymą Rokiškio baseine, dviejų dienų žygį po Antalieptės apylinkes su Modestu ir Liudviku, organizavome susitikimai su policija, Zarasų atviro jaunimo centru, Zarasų apskrito stalo nariais, dar laukia išvyka į Kalėdinį Kauną. Bendradarbiaujant su VO „Gelbėkit vaikus“ vasario ir rugsėjo mėnesiais visiems mokyklinio amžiaus vaikams padovanotos kuprinės, bei daug kanceliarinių prekių. Vaikų dienos centro veikla yra finansuojama LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Zarasų rajono savivaldybės lėšomis.

Naujos šių dienų realijos atnešė ir naujų darbų. Bendruomenė bendradarbiaudama su VO „Gelbėkit vaikus“, Zarasų atviro jaunimo centru prisidėjo prie pagalbos nuo karo baisumų pabėgusiems ukrainiečiams, kurie apsistojo Zarasų rajone. Maisto prekėmis, vaistais, asmens higienos, kanceliarinėmis prekėmis, nešiojamais kompiuteriais, drabužiais bei avaline paremta 19 šeimų, kuriose auga 33 vaikai. Bendra suteiktos paramos suma – 3000,00 Eur.

Už visų įgyvendintų projektų, nuveiktų darbų, storos dokumentų krūvos stovi darbštūs Samanių kaimo žmonės, mūsų bendruomenės draugai bei projektų partneriai. Visi Jūsų nuveikti darbai, suteikta parama, moralinis palaikymas, geras žodis stiprina bendruomenę, skatina judėti į priekį ir siekti, kad mūsų kaime gyventi būtų gera.

Samanių bendruomenė „Dvargantis“

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite