DVASININKAI SUSITIKO SU MERU, KITAIS RAJONO VADOVAIS

0
17
ks1

Rajono Savivaldybėje kasmet metų pabaigoje  pakviečiami rajono kunigai į  susitikimą. Toks tradicinis susitikimas šiomis dienomis įvyko rajono Savivaldybėje.

Į šių metų susitikimą  atvyko Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kunigas dekanas  Vydas Juškėnas,  šio dekanato kunigai.

Su rajono dvasininkais susitiko rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.

Susitikimo pradžioje meras  Nikolajus Gusevas pasidžiaugė, kad dvasininkai ir šį sykį surado  laiko susitikti ir aptarti  visiems rūpimus klausimus, kartu pabendrauti.  Nikolajus Gusevas taip pat  padėkojo dvasininkams už jų nuoširdų darbą. Kunigai nuolatos  bendradarbiauja  su rajono Savivaldybės institucijomis,  dalyvauja miesto ir seniūnijų šventėse, bendruomenių renginiuose. Visi šie renginiai skatina rajono žmonių gyvenimą padaryti šviesesnį, gražesnį ir dvasingesnį

Parapijų klebonai nuoširdžiai dalijosi savo pastebėjimais, mintimis apie kasdieninius rūpesčius, parapijų reikalus. Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kunigas dekanas  Vydas Juškėnas viso dekanato vardu dėkojo rajono Savivaldybės merui Nikolajui Gusevui, kitiems rajono Savivaldybės  vadovams, visai Savivaldybei už nuolatinę ir įvairiapusę paramą ir rūpestį rajono bažnyčiomis. Dekanas Vydas Juškėnas įteikė merui Nikolajui Gusevui padėkos dovanėlę.

Antazavės Dievo atvaizdos  parapijos klebonas Vytautas Dagelis kalbėjo apie parapijos gyvenimo naują etapą po dvaro rekonstrukcijos, būtinumą ir toliau puoselėti kultūrinį bažnytinį paveldą.  Apie gražius poslinkius dusetiškių gyvenime papasakojo Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Jis merui padovanojo šiemet išleistas knygas apie Dusetas ir jo žmones.

Baltriškių Šv. Kazimiero rektorato brolis Vidas supažindino susitikimo dalyvius su turiningu bendruomenės gyvenimu Baltriškėse, prasmingus renginius. Broliai šią vasarą surengė Tarptautinę stovyklą, kurioje dalyvavo broliai iš septyniolikos šalių. Broliai nuolat lankosi bendruomenėse, mokyklose, vaikų darželiuose.   

 Dvasininkai taip pat buvo informuoti apie rajono Savivaldybės pastangas tvarkant bažnyčias, esančias kultūros paveldo objektų sąraše.

Parapijų klebonai taip pat kalbėjo apie kasdienininius rūpesčius, parapijų reikalus, aptarinėjo aktualias bažnyčių tvarkymo problemas.                                                                             Meras linkėjo ir 2023 metais dirbti drauge ir sutartinai, visiems linkėjo ramybės, šilumos, susitelkimo, vilties ir sveikatos. Svečiai žadėjo rajono vadovų linkėjimus perduoti visiems tikintiesiems.

Rajono  Savivaldybės informacija

Nuotraukose – susitikimo akimirkos.

Petro Ivanovo nuotraukos

ks2a

ks3aas

ks5a

ks7a

ks9a

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite