SKAITYMUI PALANKŪS 2022-IEJI METAI!

0
45
Zuikis sveikina 2023

Naujieji metai puiki proga apžvelgti prabėgusius metus, pasidžiaugti darbo vaisiais, apmąstyti savo silpnybes ir stiprybes bei užsibrėžti naujus tikslus.

2022–ieji metai pažymėti daug reikšmingų įvykių ir datų. Renginiais paminėti avangardinio kino kūrėjo ir kino kritiko, rašytojo ir poeto Jono Meko bei archeologės ir antropologės Marijos Gimbutienės 100-ųjų gimimo jubiliejai. Daug dėmesio skirta Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštijoje išspausdintai pirmajai knygai – Pranciškaus Skorinos „Mažajai kelionių knygelei“, Vilniuje įkurtai pirmajai Rytų Europoje spaustuvei. 

Žiūrovai pakviesti į literatūrinius vakarus su Lietuvoje pripažintais kūrėjais: Gyčiu Padegimu, Gyčiu Norvilu, Ernestu Noreika, Liutauru Degėsiu, Rimvydu Stankevičiumi, Aivaru Veikniu. Savo muzikiniais gebėjimais renginius praturtino teatro aktorius Ainis Storpirštis, bardas Mindaugas Ancevičius, perkusininkas Arkadijus Gotesmanas, folko dvasios grupė „Kūjeliai“.

Lankytojai susipažino su I aukšto galerijoje veikusiomis akvarelininko Eugenijaus Nalevaikos, dailininko, grafiko Arvydo Každailio, dailininkės Jolantos Žalalienės darbų parodomis, bibliotekos fotografų klubo „Ežerų žemė“ fotografijomis, Lietuvos puodžių karaliaus Vytauto Valiušio juodąja keramika.

Vaikus džiugino literatūros susitikimai ir edukacinės veiklos su vaikų rašytojais Ula Šimulynaite, Lina Itagaki, Mariumi Marcinkevičiumi, Kotryna Zyle, Stalo teatru.

Kaip ir kasmet biblioteka iniciavo projektinę veiklą paslaugų kokybės gerinimui. Sukurta interaktyvi Aukštaitijos skulptūrų alėja, kurioje patalpinti svarbūs Zarasų ir Utenos kultūros paveldui objektai (https://skulpturualeja.lt/).

Vyko suaugusiųjų neformaliojo švietimo programa „Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams“. Dailės mokytoja Ramunė Sladkevičiūtė Dainienė mokė tapybos keliomis technikomis.

Džiaugiamės, kad praėjusiais metais bibliotekoje lankėsi ir skaitė įvairaus amžiaus skaitytojai. Nuo mažiausio skaitytojo, kuris vartė spalvingas garsines knygeles, iki garbaus amžiaus senjoro, kuris skaitė intriguojančius meilės romanus.

2022 metais populiariausios ir skaitomiausios knygos suaugusiųjų skaitytojų grupėje buvo Kristinos Sabaliauskaitės istorinis romanas „Petro imperatorė“, rašytojos Delia Owens literatūrinis debiutas „Kur gieda vėžiai“, lietuvių rašytojos Ginos Viliūnės istoriniai romanai. Populiarumo viršūnėje išlieka rašytojų Santos Montefiore, Jodi Picoult romanai bei Chris Carter ir Mary Higgins Clark detektyvai.

Paaugliams labiausiai patiko Džordžo Orvelo socialinė satyra, nukreipta prieš diktatūrą „Gyvūlių ūkis. 1984-ieji“, Ingos Zarambaitės apysaka „Juodavandeniai“, „Atrankos” serijos ir romano „Sirena“ autorė Kiera Cass. Mažiausieji bibliotekos skaitytojai rinkosi prozininkų Vytauto Račicko, Tomo Dirgėlos knygas.

Linkime atrasti skaitymo džiaugsmą verčiant bibliotekos fonduose esančias knygas. Skirkite daugiau laiko augimui ir tobulėjimui. Atitrūkite nuo kasdienybės, panirkite į fantazijų pasaulį, išmokite naujų dalykų. Kviečiame siūlyti knygas, kurias galėtume įsigyti ir patenkinti jūsų skaitymo poreikius šiais metais.

Siunčiame šiltus ir spalvingus linkėjimus! Draugauk su biblioteka ir keliauk į 2023 metus – bibliotekos gyvavimo šimtmečio metus!

Inesa Dumbravienė

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotrauka autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite