SUSITIKIMAS SU RAJONO MOKYKLŲ VADOVAIS

0
43
1

Šių metų sausio 5-tą dieną Zarasų rajono savivaldybės Mažojoje salėje į susitikimą susirinko Zarasų rajono mokyklų vadovai: Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė, Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos direktorė Rasa Jurevičienė, Zarasų sporto centro direktorė Danutė Kukalienė, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktorė Aldona Navickienė, Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos direktorė Rasa Juškėnienė, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos direktorė Dalia Deinienė, Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos direktorė Aldona Svidinskienė, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos direktorė Daiva Šileikienė ir buvusi direktorė Valerija Palivoda.

Susitikime taip pat dalyvavo ir rajono Savivaldybės atstovai: rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė, skyriaus specialistės – Renata Šatrovienė ir Vida Markevičienė.

Šio susitikimo tikslas buvo aptarti pokyčius Zarasų rajono mokyklų vadovų tarpe, aptarti Švietimo ir mokslo ministerijos planuojamas naujoves ir pasikalbėti apie artimiausius darbus.

Susitikimo pradžia prasidėjo nuo gražių sveikinimų ilgametei pedagogei ir buvusiai Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos direktorei Valerijai Palivodai. Rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius mero Nikolajaus Gusevo vardu buvusiai direktoriai Valerijai Palivodai įteikė padėką už jos profesionalų, nuoširdų, sunkų ir pasiaukojantį darbą vardan mokyklos ir jos mokinių. Valeriją Palivodą sveikino ir visas rajono mokyklų vadovų kolektyvas – netrūko gėlių ir gražių sveikinimo žodžiu. Taip pat buvo pasveikinta ir naujoji Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos direktorė Daiva Šileikienė. Linkime jai sėkmingų darbų.

Po gražių sveikinimų, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė trumpai aptarė pokyčius, kurie įvyko rajono mokyklų vadovų tarpe. Didžiausias pokytis – Zarasų „Santarvės“ pradinei mokyklai pradės vadovauti Daiva Šileikienė. Antrąją kadenciją Zarasų sporto centro direktorės poste pradės Danutė Kukalienė. Taip pat tikimasi, kad Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinei mokyklai bus rastas ir paskirtas naujas vadovas.

Sigita Keršienė pasidalino ir visus labai džiuginančia žinia – nupirktas 31 vietos autobusas mokinių pavėžėjimui. Dabar laukiama Zarasų rajono savivaldybės tarybos sprendimo, kuriai mokyklai šis autobusas atiteks.

Toliau buvo aptariamos naujovės ir pokyčiai švietimo sistemoje: startavo atnaujintas ugdymo turinys, atnaujintas mokinių pasiekimų vertinimas, bus teikiama didesnė pagalba vaikams, gyvenantiems šeimose, patiriančiose socialinę riziką, didės dėmesys užsienio kalbom, keisis reikalavimai pagrindiniam išsilavinimui įgyti, bus kuriami regioniniai konsultaciniai centrai ir kt.

Padiskutavus apie naujoves, mokyklų vadovai galėjo neformaliai pasikalbėti ir pasidalinti Zarasų rajono savivaldybės dovanas – 2023 metų kalendorius su Zarasų krašto vaizdais ir skėčius.

Visiems mokytojams ir mokyklų vadovams linkime sėkmingų 2023-ųjų metų.


Zarasų rajono savivaldybės informacija


Petro Ivanovo nuotraukos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite