MODULINIAI NAMAI: KOKIOMIS SAVYBĖMIS JIE PASIŽYMI?

0
26
namai

Turėti nuosavą būstą – kiekvieno svajonė. Gera žinia ta, kad šiandien, kiekvienas, kuris nori turėti savo namus, gali rinktis iš ypač įvairių pasirinkimų. Ne išimtis yra ir moduliniai namai. Kviečiame sužinoti, kokiomis savybėmis jie pasižymi.

Savaime suprantama, būstams yra keliami ypač įvairūs reikalavimai. Belieka tik pridurti, kad viena savybių, kuria pasižymi moduliniai namai, yra atsparumas ugniai. Visi statinio konstrukcijos elementai atitinka atsparumo ugniai keliamus reikalavimus, kurie yra nustatyti nacionaliniuose reglamentuose. Yra montuojamos 12 mm storio gipso kartono plokštės arba lygiavertės šiluminės varžos medžiagos, kad būtų sukurtas šiluminis barjeras, kuris ugnies plitimą leistų sulaikyti 15 minučių. Naudojamos plokštės yra apdengtos antipireniniu skysčiu (antipirenais yra vadinamos specialios medžiagos, kurios leidžia sulaikyti degimą ir yra gaminamos įvairių druskų tirpalų pagrindu.

Ne paslaptis, kad vienas blogiausių svečių, koks tik gali užsukti į jūsų namus, yra pelėsis. Svarbu akcentuoti, kad būtent pelėsis gali daryti žalą ne tik namams, bet ir jų gyventojams. Pelėsis gali pažeisti įvairias namo konstrukcijas, o taip pat – sukelti juose gyvenančių žmonių kvėpavimo sunkumus bei alergines reakcijas. Taigi, svarbu dėti pastangas, kad būtų išvengta pelėsio. Tai galima daryti įvairias būdais, pavyzdžiui, reguliariai vėdinant namus ar įrengiant drėgmės surinktuvus. Tačiau dar geresnis sprendimas – iš karto rinktis tokį būstą, kuris būtų atsparus drėgmei. Būtent tai ir galioja moduliniams namams. Statant šiuos namus, yra sukuriamas sandarus pastato apvalkalas ir tai yra svarbiausias sėkmingos pelėsių kontrolės strategijos akcentas.

Graužikai ir vabzdžiai – taip pat neprašyti svečiai, tad jų nei vienas nenorime sutikti savo namuose. Žinoma, galime imtis ypač įvairių priemonių, tad, kad sumažintumėte jų atsiradimo tikimybę savo namuose, tačiau kur kas geresnis sprendimas – gyventi namuose, kurie būtų jiems atsparūs. Būtent tuo ir pasižymi moduliniai namai. Moduliniams namams statyti yra naudojami skydai su boro rūgštimi apdorotomis putomis.

Taigi, moduliniai būstai pasižymi ypač puikiomis savybėmis – yra atsparūs ugniai, drėgmei, graužikams, vabzdžiams.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite