KVIEČIAME SUSIPAŽINTI SU PARENGTU ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS 2022–2030 METŲ STRATEGINIU PLĖTROS PLANO PROJEKTU

0
30
mfoto w105

Su džiaugsmu norime pranešti, jog Zarasų rajono savivaldybė baigė rengti Zarasų rajono savivaldybės 2022–2030 metų strateginį plėtros planą. Šio strateginio plėtros plano tikslas – suplanuota, nuosekli ir rezultatyvi Zarasų rajono plėtra.

Zarasų rajono savivaldybės 2022–2030 metų strateginio plėtros plano projekte išskirta rajono vizija „Zarasų rajonas – patraukli erdvė darbui ir inovatyviam verslui, gyvenimui ir kurortiniam poilsiui, su išplėtota ekonomine ir socialine infrastruktūra, bendradarbiaujančių ir iniciatyvių žmonių bendruomene, kultūros ir kultūrinio turizmo plėtra, sveika ir saugia išorės veiksniams aplinka“.

Siekiant įgyvendinti numatytą viziją, projekte išskirti šie 4 prioritetai:

I prioritetas. Pažangios, konkurencingos ir tvarios ekonominės plėtros skatinimas.

II prioritetas. Gyvenimo kokybės gerinimas, plėtojant paslaugų kokybę ir prieinamumą.

III prioritetas. Darnios aplinkos ir modernios viešosios infrastruktūros vystymas.

IV prioritetas. Atsakinga bendruomenė ir piliečiams atvira savivalda.

Kiekvienam prioritetui įgyvendinti numatyti tikslai, uždaviniai bei priemonės, kuriais sprendžiamos dokumento rengimo metu įvardintos Zarasų rajono problemos.

Zarasų rajone iki 2030 metų bus kuriama investicijas skatinanti aplinka, didinamas rajono turistinis patrauklumas, plėtojamas pažangus žemės ūkio vystymas, stiprinamas socialinių paslaugų sektorius, gerinama gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų kokybė, ugdoma besimokanti ir aktyvi bendruomenė, stiprinamas kultūros sektorius bei vietos savivalda, skatinamas tvarus rajono vystymas.

Zarasų rajono savivaldybės meras ir Zarasų rajono savivaldybės administracija nuoširdžiai dėkoja visiems, įsitraukusiems į Strateginio plėtros plano rengimą, svarstymą, visiems, prisidėjusiems prie pasiūlymų teikimo.

Savo nuomonę ir siūlymus dėl parengto strateginio plėtros plano galite teikti iki 2022 m. birželio 20 d. Investicijų ir plėtros skyriui el. p. ramune.sileikiene@zarasai.lt.

Kviečiame susipažinti su parengtu strateginio plėtros plano projektu čia.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite