ĮVYKO PASITARIMAS DĖL APLINKOS TVARKYMO

0
30
1

Zarasų rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės administracijos specialistai, UAB „Zarasų komunalininkas“ direktorius Edmundas Čeičys, direktoriaus pavaduotojas Juozas Šyvokas, rajono seniūnai.

 

Pasitarime buvo plačiai kalbėta apie aplinkos tvarkymą Zarasų rajone. Gvildenta ypač aktuali problema dėl prevencinio darbo su šiukšles įvairiose vietose paliekančiais pažeidėjais. Šie šiukšlintoji dažnai šalia konteinerių, miškuose palieka įvairių, dažnai didelių gabaritų statybines, buitines ir kitas atliekas. Tokie šiukšlintojai taip pat atveža panašias šiukšles ir prie daugiabučių namų konteinerių aikštelių ir jas ten palieka.

 

Jau dabar imamasi įvairių prevencijos priemonių, kurios padeda išaiškinti pažeidėjus. Pažeidimai yra fiksuojami filmavimo kameromis. Tačiau šių priemonių nepakanka. Pasitarimo metu buvo konstatuota, kad reikia daugiau tiek kaimuose, tiek miestuose fiksavimo kamerų. Pasiūlyta rajono Savivaldybės administracijai įsigyti papildomai stebėjimo kamerų ir jas įrengti probleminėse vietose. Būtina, kad pažeidėjai ne tik būtų fiksuojami, bet ir griežtai baudžiami administracinėmis baudomis. Tą turėtų daryti seniūnai ir rajono Savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai, kurie užtikrina viešąją tvarką Savivaldybės teritorijoje.

 

Pasitarime taip pat buvo kalbėta ir apie kitas priemones. Būtina gyventojus nuolat informuoti apie UAB ,,Utenos regiono atliekų tvarkymo centro“ teikiamas paslaugas Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje Zarasuose Statybininkų g. 11. Apie visas teikiamas šio centro paslaugas informuojama interneto svetainės puslapyje www.uratc.lt. Šio centro darbuotojai gerina rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūrą savivaldybės gyventojams. Ten nemokamai priima susidėvėjusias automobilių padangas, statybinės atliekas, didelių gabaritų atliekas – senus baldus ir rakandus, nusidėvėjusią buitinę techniką. Dėl to pastaruoju metu sumažėjo rajone šių atliekų, išmetamų į konteinerius, kiekiai. Tačiau dėl nusikalstamo abejingumo, o kartais dėl žmonių nežinojimo atliekos paliekamos ne tam skirtose vietose ir taip niokojama mūsų krašto aplinka. Tokie pažeidėjai sukelia daug rūpesčių atliekų tvarkytojams.

 

Asmenys, atvežę atliekas į šį centrą, privalo turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą ir pateikti dokumentą aikštelės operatoriui.

 

Pasitarime buvo akcentuota, kad atliekų tvarkymu privalu domėtis rajono Savivaldybės administracijos darbuotojams, atsakingiems už viešąją tvarką, dalyvauti su policijos pareigūnais reiduose, kurių metu išaiškinti pažeidėjus ir juos bausti. Buvo akcentuota, kad reikalia didinti konteinerių skaičių, dažniau, ypač vasarą, ištuštinti konteinerius. Kalbėta ir apie atliekų rūšiavimo gerinimą. Svarbu žmonėms aiškinti, kad dėl tvarkingo atliekų rūšiavimo sumažėtų atliekų tvarkymo kaštai ir kartu mokesčiai už atliekų tvarkymą. Pripažinta, kad Zarasų rajone sudėtingai skinasi kelias ir įprotis tvarkingai rūšiuoti atliekas.

 

Meras Nikolajus Gusevas pažymėjo, kad aplinkos tvarkymo klausimai aktualūs visais metų laikais, tačiau padidėja jų aktualumas pavasarį. Jis išreiškė susirūpinimą, kad mūsų rajone vis dar yra užterštų šiukšlėmis teritorijų. Apmaudu, kad prišiukšlintos lankytinos rajono vietos. Tokias vietas pastebėjus būtina operatyviai reaguoti ir jas sutvarkyti. Žmones reikia ne tik bausti, bet ir auklėti, nuolat informuoti apie vykdomas priemones ir akcijas, kurių metu jie gali atsikratyti nebereikalingais daiktais. Situaciją ir iškilusias problemas išsamiai komentavo UAB „Zarasų komunalininkas“ direktorius Edmundas Čeičys, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Gitana Kolienė ir kiti pasitarimo dalyviai.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose –pasitarimo akimirkos.

22

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite