INFORMACIJA ZARASŲ RAJONO GYVENTOJAMS

0
49
min news zrs 696 25 14

Zarasų rajono savivaldybėje nuo 2018-08-01 įvesta vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą (mokėtina įmoka susideda iš pastoviosios ir kintamosios dedamųjų). UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ (toliau – URATC) paaiškina, jog pareiga mokėti vietinę rinkliavą už atliekų tvarkymą įsigaliojo nuo rinkliavos įvedimo.

Kiekvienas nekilnojamojo turto savininkas ar įgaliotas asmuo yra atsakingas už vietinės rinkliavos mokėjimą, todėl jei dar negavote mokėjimo pranešimo už buto, namo, sodininkų ar garažų bendrijos, sodo ar garažo, administracinės paskirties, prekybos, sandėliavimo ir kt. nekilnojamojo turto objektus (pvz., nėra pašto dėžutės ir pan.), prašome kreiptis į URATC rinkliavos administravimo padalinio darbuotojus. Adresas – Savanorių g. 2, Zarasai, (1 aukštas, 4 ir 5 kabinetas). Tel. +370 670 28357; +370 670 28259; el. paštai: zarasai.rinkliava2@uratc.lt  ir zarasai.rinkliava1@uratc.lt

Paaiškiname, kad mokėjimo pranešimo negavimas neatleidžia nekilnojamojo turto savininko nuo atsakomybės mokėti vietinę rinkliavą.

Nesumokėjus teisės aktuose nustatytos vietinės rinkliavos, ją administruojantis URATC bus priverstas vykdyti numatytus skolų išieškojimo veiksmus. Pirmieji raginimai susimokėti įsiskolinimą bus išsiųsti rugpjūčio mėnesį.
Jei dėl kažkokių objektyvių priežasčių šiuo metu negalite sumokėti susidariusio įsiskolinimo, prašome kreiptis į rinkliavos administravimo padalinio darbuotojus ir jums bus sudaryta galimybė mokėti įsiskolinimą dalimis.

Gyventojų, kurie iki šiol dar neturi konteinerio, prašome kreiptis į URATC arba tiesiogiai į paslaugų teikėją UAB „Zarasų komunalininkas“, tel. +370 652 47136.

Taip pat informuojame, kad dvinarės vietinės rinkliavos įvedimo tikslas yra atliekų kiekio mažinimas ir atliekų turėtojų rūšiavimo įpročių gerinimas, todėl prašome nemesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius statybos ir griovimo atliekų, baldų, buitinės technikos, padangų, išrūšiuotų stiklo, plastiko ir popieriaus atliekų, elektronikos atliekų, elektros lempučių, tepalų, lakų, dažų, skiediklių, buitinės chemijos atliekų, akumuliatorių, baterijų ir vaistų.
Prašome gyventojų aktyviau naudotis didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštele, esančia Statybininkų g. 11, Zarasai tel. +370 610 05198. Čia galite atvežti statybines atliekas, didelių gabaritų atliekas, buitinę techniką, padangas ir žaliąsias atliekas (šakas, lapus, žolę ir pan.). nemokamai priimamų atliekų kiekius galite pasitikslinti www.uratc.lt  arba telefonu 8-389- 50440; 8-610-05198.

Kilus neaiškumams, galite URATC rinkliavos administravimo padalinio darbuotojus. Adresas – Savanorių g. 2, Zarasai, (1 aukštas, 4 ir 5 kabinetas). Tel. +370 670 28357; +370 670 28259; el. paštai: zarasai.rinkliava2@uratc.lt  ir zarasai.rinkliava1@uratc.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite