DAIVOS IR ERIKO ČYPŲ VIRTUALI KŪRYBOS DARBŲ PARODA

0
39
IMG 3326

Virtualioje parodoje pristatomi dusetiškių tautodailininkės Daivos Čypienės ir amatininko Eriko Čypo kūrybos darbai – megztos riešinės, prieverpstės, geldos, paukščiai.

D. Čypienė mezga riešines, kurios, anot autorės, yra puiki aprangos detalė, atskleidžianti mūsų tautos autentiškumą bei puikiai šildanti vėsesnę dieną. Megzdama riešines tautodailininkė naudoja schemas su Aukštaitijos regionui būdingais ženklais – kryžiais, svastikomis, trikampiais, rombais, kvadratais. Rešinėmis ji prekiauja Amatų namuose Dusetose, vyksta į Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose ir miesteliuose vykstančias šventes, muges, festivalius, rengia parodas.

E. Čypas – sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinis amatininkas, meistras, Dusetose įkūręs Amatų centrą. Kuria vienetinius medžio drožinius. Plačiai žinomi autoriaus darbai – prieverpstės, geldos, paukščiai, ornamentuoti Aukštaitijos regionui būdingais simboliais. Šiais ir kitais savo gaminiais jis prekiauja Amatų namuose Dusetose, vyksta į Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose ir miesteliuose vykstančias šventes, muges, festivalius, rengia parodas, veda užsakomąsias edukacines programas bei demonstruoja drožybos amatą visiems besidomintiems tradiciniu medžio drožybos amatu.

Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė

IMG 3270

IMG 3281

IMG 3304

IMG 3310

IMG 3331

IMG 3337

IMG 3340

IMG 3341

IMG 3349

IMG 3359

IMG 3366

IMG 3367

IMG 3370

IMG 3372

IMG 3377

IMG 3378

IMG 3379

IMG 3380

IMG 3382

IMG 3384

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite