SAUSIO 13-OJI: TRYS DEŠIMTMEČIAI ATMINTIES

0
28
01.13

Šiemet Sausio 13-osios (Laisvės gynėjų dienos) minėjimas ypatingas – prabėgo 30 metų nuo tų tragiškų dienų Vilniuje, kai buvo apginta Lietuvos laisvė. Išaugo tuo metu gimusiųjų karta. Jaunimas apie Sausio 13-osios įvykius žino iš istorijos vadovėlių, liudininkų pasakojimų, spaudos.

Apgailestaujame, kad, esant nepalankiai situacijai, negalėsime susirinkti prie tradicinio Atminties laužo. Užkurkime pagarbos aukurą kovotojams už Lietuvos laisvę kiekvienas savo atmintyje ir širdyje.

Sausio 13 d., 8.00 val., dalyvaukime pilietinėje akcijoje ,,Atmintis gyva, nes liudija“. Kviečiame dešimčiai minučių išjungti šviesą ir uždegti vienybės bei atminimo žvakutes languose.

Pagerbkime žuvusiųjų atminimą susikaupimu, dvasiniu susitelkimu, pajuskime dėkingumą visiems, kas tomis dienomis tikėjo Laisve ir ją gynė.

Sausio 13-osios minėjimo programa virtualiai Zarasų krašto muziejaus svetainėje www.zarasumuziejus.lt

Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo sveikinimo žodis.
Fotomenininko Rimanto Bikulčiaus fotografijų paroda ,,1991-ųjų Sausis“.
Sausio 13-ajai skirta fotomenininko Rimanto Lelecko fotografijų paroda.
Lietuvos istorijos instituto dr. Artūro Svarausko paskaita ,,1991 m. sausio 13-oji: po trisdešimties metų“.

Zarasų krašto muziejaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite