FELIKSO JAKUBAUSKO PREMIJA SKIRTA VILEI SINKUVIENEI

0
35
min news zrs 334 images Copy
2021 m. Felikso Jakubausko premija skirta Vilei Sinkuvienei už poetinę kūrybą, pastangas puoselėti poetinį žodį skaitytojams, savo brandžia ir prasminga kūryba turtinti rajono literatūrinį gyvenimą. Vilės Sinkuvienės kandidatūrą Felikso Jakubausko premijai pateikė Zarasų literatų klubas ,,Virš tylos“. Pasak šio klubo pirmininko Vasilijaus Trusovo ,,V. Sinkuvienės kūryba pasižymi poetinio žodžio naujumu, turiningumu, yra vertinama ir mėgstama skaitytojų. Autorė ieško minties glaustumo išraiškos, geba eiliuotą tekstą pateikti gyvai, net žaismingai. Gerai valdo poetinį žodį, todėl eilėraščiai yra lengvai skaitomi, turi gilių prasmių, poteksčių. Dažname iš jų ryškūs gyvenimo pajautimo, patirties, laiko ir būties suvokimo motyvai.“

 
Vilė Sinkuvienė įgijusi lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos specialybę. Lietuviškas literatūrinis žodis kūrėjai artimas ir brangus. 2010 m. ji išleido poezijos knygą ,,Lietaus laše“. Nuo 2019 m. Vilės Sinkuvienės kūryba aktyviai spausdinama rajono laikraštyje ,,Zarasų kraštas“, jos eilėraščiai pateko į Zarasų rajono literatų kūrybos almanachą ,,Ežerų šneka“ (2019 m.). Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos rekomendacijoje akcentuojamas autorės aktyvus dalyvavimas literatūriniuose renginiuose ,,Poezijos pavasaris“ (Zarasai), ,,Marčiupys“ (Anykščiai). Šiuo metu Vilė Sinkuvienė rengia leidybai eiliuotų pasakų knygą vaikams.
 
Felikso Jakubausko premiją vietos literatams įsteigė Zarasų rajono savivaldybės taryba. Piniginę premiją skiria ir Laureato diplomu apdovanoja Zarasų rajono savivaldybės meras Kultūros ir meno premijų vertinimo komisijos teikimu. Šventinis renginys – tai kasmetinis ,,Poezijos pavasaris“ Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje 2021 m. birželio 29 d. Kviečiame apsilankyti.
 
Nuoširdžiai sveikiname Vilę Sinkuvienę ir linkime ilgamečio, prasmingo ir aktyvaus literatūrinio gyvenimo. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite