ZARASŲ RAJONE SUMONTUOTI DEFIBRILIATORIAI

0
15
1

Širdies veiklos darbas gali sustoti bet kur ir bet kada, nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus, lyties ar fizinio pasirengimo. Skubiai suteikta pagalba, gaivinimas, atliekant krūtinės paspaudimus ir oro įpūtimus burna į burną, bei širdies darbo stabilizavimas defibriliacijos pagalba stipriai padidina galimybę išgyventi. Kiekviena minutė gali būti lemiama. Laiku neatlikus defibriliacijos, tikimybė išgyventi kas minutę sumažėja 10 procentų.

Defibriliatorius – investicija, galinti išsaugoti žmogaus gyvybę. Tinkamai jį panaudojus, net ir medicininio išsilavinimo neturintis žmogus gali padėti priversti sustojusią širdį vėl plakti.
 
Sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centras įgyvendindamas projektą „Sveikatos išsaugojimo priemonių įgyvendinimas tikslinėse teritorijose“ vykdo defibriliatorių komplekto įrengimo / pajungimo darbus. 
 
Zarasų rajone yra sumontuoti 2 defibriliatoriai Zarasų kultūros centro patalpose, Vytauto g. 1 a, Zarasuose ir Dusetų dailės galerijos kultūros centre, Vytauto g. 54, Dusetose.
 
Defibriliatoriaus komplektą sudaro (žr. pridedamoje foto):
 
1. Stendas. Jame vaizduojami pagrindinio gaivinimo žingsniai bei kraujavimo stabdymas naudojant turniketą.
 
2. AID saugojimo spinta. Atidarius dureles pasigirsta garsinis signalas ir matomas lemputės žybsėjimas. 
 
3. Automatinis šorinis defibriliatorius. Nešiojamas, skirtas plačiajai visuomenei, įsijungia automatiškai, tik atidarius dangtelį, pusiau automatinis, teikiantis aiškias garsines instrukcijas lietuvių kalba. 
 
4. Turniketas. Skirtas kraujavimo stabdymui. 
 
5. Papildomų priemonių rinkinys, kurį sudaro vienkartinės pirštinės, pirminio gaivinimo kaukė, žirklės, plaukų skustukas. 
 
Socialinės paramos skyrius

2

3

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite