LED ŠVIESTUVŲ GALIMYBĖS LAUKO APŠVIETIME

0
43
9 LED šviestuvų galimybės lauko apšvietime

Kiemas, kaip ir namų interjeras, turi būti jaukus ir maksimaliai išnaudotas. Prie to ne ką mažiau prisideda ir lauko apšvietimas. Ilgą laiką nebuvo įprasta daug dėmesio skirti šiai eksterjero detalei. Todėl šiandien vos kelios lempos pagrindinėse kiemo ir terasos erdvėse atrodo tarsi neišnaudotos galimybės.

Kodėl būtent LED šviestuvai?

Lauko erdvių apšvietimui kurti geriausiai tinka LED šviestuvai, nes jų pagalba galima įgyvendinti pačius įvairiausius apšvietimo sprendimus. Be to, tinkamai įrengtas LED apšvietimas nebijo nei aukštos, nei žemos lauko temperatūros. Tiesa, plačios apšvietimo sprendimų galimybės nėra vienintelis šių šviestuvų privalumas. Nors LED – ne pats pigiausias, tačiau pasak lempa.lt atstovų, tai yra vienas iš mažiausias elektros sąnaudas generuojančių ir greičiausiai atsiperkančių sprendimų!

Kada reikia rūpintis apšvietimo įrengimu?

Apšvietimo įrengimu, nepriklausomai nuo to, ar jis yra viduje, ar lauke, reikėtų rūpintis gerokai iš anksčiau. Namų viduje elektros instaliacija rūpinamės dar prieš atliekant vidaus apdailą. Taip ir lauke, apšvietimo darbus būtina atlikti dar prieš dedant trinkeles, sėjant veją ar sodinant medžius.

Nesakome, kad neįmanoma to padaryti vėliau, tačiau vėliau gerokai sumažėja įgyvendinimo galimybės. Norint kokybiškai ir saugiai atlikti visus apšvietimui reikalingus darbus, neretai tenka kasti veją, prijungti laidus, o kai kurių sprendimų tenka visiškai atsisakyti.

Kas svarbu, kuriant eksterjero apšvietimą?

Lauko apšvietimo sprendimai dažnai priklauso nuo to, kokioje vietovėje stovi namas ir nuo aplink esančio apšvietimo. Atsižvelgiant į tai, kai kuriais atvejais pakaks sukurti dekoratyvų, akcentinį tam tikrų erdvių apšvietimą, o kai kada bus reikalingas praktiškas apšvietimas.

Tai reiškia, gerai apšviestoje miesto teritorijoje, pagrindinis apšvietimas gali būti ne toks reikalingas ar jo reikės kur kas mažiau. Tačiau atokioje gyvenvietėje ar kaimo vietovėje jis bus neišvengiamai reikalingas ir vaidins pagrindinį vaidmenį jūsų kieme.

Be to, juk norisi kiemui suteikti jaukumo ir pabrėžti gražius dekoratyvinius augalus, galų gale ne tik dienos metu matyti gražiai išpuoselėtą landšaftą. Šiuo atveju akcentinis apšvietimas, kuris apšviečia augalus, baseiną ar alpinariumą, yra būtent tai, kas džiugins jus tamsiu paros metu ir padės pabrėžti gamtos grožį.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite