MOTUTĖS PORTRETAS LITERATŪROJE

0
45
1

Balandžio mėnesio paskutinįjį penktadienį bibliotekoje lankėsi Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos IV b klasės moksleiviai su mokytoja Danute Tumalovičiene. Lankytojai dalyvavo literatūros valandėlėje „Aleksiuko motutė ir Mamos“, skirtoje artėjančiai gražiausiai pavasario šventei – Motinos dienai.

Valandėlės dalyviai skaitydami ir klausydamiesi draugų bei bibliotekininkės skaitomo teksto susipažino su lietuvių literatūros klasiko Juozo Tumo-Vaižganto kūriniu vaikams „Aleksiukas ir motutė“. Tai vienas iš literatūros deimančiukų, kuriame atskleidžiamas sūnaus ir motutės ryšys. Vaizduojama motinos besąlygiška meilė. Aprašomos tos vertybės, kurios svarbios ir šiandieną. Aleksiukas žino, kad motutei rūpi kaip jis leidžia laiką, ar pavalgęs ir visada juo pasirūpins, nors pati turi šimtus darbų ir būna pavargusi.

Dalyviai tekste ieškojo aprašymų atskleidžiančių sūnaus ir motutės ryšį. Žodinėlyje surado ir išsiaiškino jiems nesuprantamus žodžius. Vardino įvairius kreipinius, kuriais kreipiasi į savo mamas. Ir kokių tik nepaminėjo!

Kūrybinėse dirbtuvėse akvarele, spalvotais pieštukais piešė piešinėlius, rašė nuoširdžiausius sveikinimus. Pagamino atvirukus su sveikinimais ir piešinėliais, kuriuos dovanos savo Mamytėms.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Kajaus Budrevičiaus ir aut.

1jpg

2

4

7

9

10

10jpg

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite