KARALIUS MINDAUGAS IR VIENYBĖ

0
37
DSC0004

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui mokiniai stengiasi kuo daugiau sužinoti apie gimtosios šalies istoriją. Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 1 a klasės moksleiviai su mokytoja Nina Aleknevičiene lankėsi Zarasų viešojoje bibliotekoje ir dalyvavo literatūros popietėje „Karalius Mindaugas ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis“.

Apžiūrėjo valstybės šimtmečiui parengtą knygų parodėlę. Besiklausydami bibliotekininkės skaitomo Dalios Dilytės kūrinio „Pasaka apie karalių Mindaugą“ sužinojo, kad galybė slypi vienybėje.
Mokiniai padainavę dainelę apie Lietuvos vėliavos spalvas, kūrė atvirukus. Klijavo vėliavos spalvų juosteles, geltonas, žalias ir raudonas tulpes. Nojus, Kotryna, Dominykas, Aliona sudėjo atvirukus į parodėlę „Geltona, žalia, raudona“. Deimantas, Martynas, Gabrielius, Lijana, Erikas, Danielius, Maksimas darbelius dovanos artimiesiems.
Pasidžiaugę žaislotekos žaislais, moksleiviai atsisveikinę iškeliavo.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Ninos ALEKNEVIČIENĖS

 DSC0014

 DSC0022

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite