UŽ NELEISTINĄ MOBILIOJO TELEFONO NAUDOJIMĄSI VAIRUOJANT – BAUDA

0
46
913 0bbcea291941bda3454eed01df772384

Spalio 7–13 dienomis Utenos apskrities keliuose buvo vykdyta tikslinė prevencinė priemonė, atsižvelgiant į tai, kad dažnai neteisėtai naudojantis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant keliamas pavojus eismo saugumui.

Pasibaigusios prevencinės priemonės rezultatus pristatė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Utenos aps. VPK) Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio vadas Paulius Keturka.

„Sustiprinus kontrolę nustatyti 124 pažeidimai (Utenoje – 98, Molėtuose – 4, Ignalinoje – 7, Zarasuose – 2 ir Anykščiuose – 5), iš jų apie 80 pažeidimų užfiksuota naujausiomis vaizdo fiksavimo priemonėmis. Lyginat šių metų užregistruotų pažeidimų skaičių su 2019 metų duomenimis (2019 m. – 1 169 pažeidimai, 2020 m. – 1 262 pažeidimai), matomas šių pažeidimų augimas, tačiau ne todėl, kad šių pažeidimų yra daroma daugiau, o todėl, nes šiuos pažeidimus pareigūnai fiksuoja turimomis naujomis vaizdo fiksavimo priemonėmis (tai yra profesionalūs fotoaparatai, vaizdo kameros, vaizdo registratoriai). Aktyviau yra vykdomas neviešasis ir mišrusis patruliavimas“, – akcentavo Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio vadas Paulius Keturka.

Vairuotojams, įvykdžiusiems tokius pažeidimus, atsakomybė numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 3 dalyje. Pažeidėjams gali būti skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų ir gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

Analizuojant šiuo laikotarpiu padarytus pažeidimus pastebima, kad dažniausiai pažeidimą įvykdė nuo 30 iki 50 metų amžiaus vyrai. Eismo priežiūrą vykdantys policijos pareigūnai mano, kad tai yra žalingas įprotis ir nenoras įsigyti reikiamų priemonių, taip pat pačių vairuotojų nesupratimas, kad dėl tokių veiksmų jie kelia pavojų savo ir kitų eismo dalyvių saugumui. Dažnai vairuotojai neigia, kad naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuodami, ir sugalvoja įvairiausių pasiteisinimų, tačiau užfiksuotos nuotraukos leidžia įrodyti padarytą pažeidimą. Kelių eismo taisyklių 20 punkte yra nurodyta, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas.

„Transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Dažnai mobiliojo telefono naudojimas vairuojant tampa eismo įvykio priežastimi. Vairuotojai nesusimąsto, kad tai kelia grėsmę kelyje, blaško dėmesį ir nukreipia nuo vairavimo, kuriam reikia susikaupimo“, – pabrėžė Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio vadas Paulius Keturka.

GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite