K. BŪGOS BIBLIOTEKOJE – EDUKACIJA SU AKTORE ELVYRA PIŠKINAITE

0
87
1
Žinomą Lietuvos teatro ir kino aktorę Elvyrą Piškinaitę, dirbančią Vilniaus teatre „Lėlė“, į Dusetų K. Būgos biblioteką pakvietė dusetiškė, Zarasų r. savivaldybės tarybos narė Daiva Strazdienė. Aktorė kartu su vyru aktoriumi, režisieriumi Algirdu Latėnu jau 20 metų vasaroja sodyboje netoli Vencavo ežero, abu dažnai sudalyvauja rajoniniuose renginiuose, šventėse.

Liepos 14 d. vykusioje edukacinėje pamokoje „Žaidžiame lėlių teatrą“ E. Piškinaitė vaikų grupei iš darželio „Sartukas“ papasakojo apie įvairių pasaulio tautų lėles, lėlių teatro ištakas, parodė, kaip pasigaminti užmaunamą ant piršto lėlytę, pademonstravo, kaip veikia jau nuo Antikinės Graikijos laikų žinoma populiari vaizdinio teatro priemonė miriorama.
O tada pasekė vieną iš gražiausių ir populiariausių lietuviškų pasakų „Aukso obelėlė, vyno šulinėlis“. Tai stebuklinga istorija apie Pamotės engiamą Našlaitę. Nedorėlė ragana kartu su savo dukromis kankina mergelę skirdama neįveikiamas užduotis, tačiau gėris, padedamas stebuklingų jėgų, galiausiai laimi ir Našlaitę pasakos pabaigoje išlaisvina bei veda jaunas Karalius.
 
Vaikai sulaikę kvapą klausėsi sekamos pasakos, o paskui aktorė pakvietė ją suvaidinti patiems, kartu su lėlėmis. Mažieji patys pasirinko norimus personažus ir jų debiutas buvo tikrai neprastas! Aišku, Elvyra padėjo patiems nedrąsiausiems, o jai pačiai talkino kartu atvykę vaikaičiai. Žiūrovų tarpe buvo ir jų senelis Algirdas Latėnas. Ant scenos „vaidino“ ir keletas jo sukurtų lėlių iš sodyboje rastų gamtinių medžiagų.
 
Bibliotekos vedėja Elena Gaižiuvienė padėkodama viešniai padovanojo jai Liberto Klimkos knygą „Užkopus į varpų bokštą“ ir pakvietė atvykti dar kartą, kai prasidės mokslo metai ir bus galima surengti spektakliuką su moksleiviais. Tad iki kitų susitikimų stebuklingame, žaismingame ir pilname netikėčiausių atradimų lėlių pasaulyje!
 
Vilija Visockienė
Nuotr. autorės

2

3

4

5

6

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite