DĖL ĮVYKIO UKRAINOS RADIOAKTYVIŲJŲ ATLIEKŲ SAUGYKLOJE: GRĖSMĖS LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJAI NĖRA

0
19
rad

2022 vasario 27 d. 02:07 Lietuvos laiku per Tarptautinę atominės energijos agentūrą gautas pranešimas iš Ukrainos branduolinės saugos reguliuotojo (SNRIU), kad vykdant Kijevo apšaudymą 01:20 Lietuvos laiku buvo pataikyta į valstybinės įmonės „Radon“ Kijevo padalinio radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugyklos teritoriją.

Norime nuraminti Lietuvos gyventojus, tiesioginės radiologinės grėsmės Lietuvos Respublikos teritorija nėra. Situacija toliau stebima, apie jos galimus pasikeitimus informuosime. Radiacinės saugos specialistai nuolat (24/7) stebi radiacinį foną Lietuvoje, kuris yra nepakitęs ir gyventojams nėra jokio pagrindo nerimauti. Apie bet kokį gresiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu Lietuvoje, nedelsiant informuosime atsakingas institucijas ir gyventojus bei pateiksime rekomendacijas dėl apsaugomųjų veiksmų taikymo. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad gyventojams kalio jodido tablečių vartoti nereikia.

Atnaujinta informacija dėl įvykio Ukrainos radioaktyviųjų atliekų saugykloje

Radiacinės saugos centro specialistai atliko 72 val. oro srautų trukmės prognozes nuo Ukrainos valstybinės įmonės „Radon“ Kijevo padalinio radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugyklos teritorijos. Prognozė rodo, kad oro srautai nejuda link Lietuvos teritorijos, todėl bet kokiu atveju, jei aplinkoje ir pasklistų radioaktyviųjų medžiagų, Lietuvos jos nepasiektų.

modarticle 621b34a076f07 b1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite