BILEIŠIŲ KAIME PASODINTAS ĄŽUOLYNAS

0
19
1

2020–2021 m. per Bileišių kaimą (Dusetų sen.) tiesiant naują asfaltuotą kelią, buvo išpjauta nemažai senų medžių, tarp jų ir šimtametis ąžuolas. Šių metų pavasarį Bileišių kaime pradėtas sodinti naujas ąžuolynas. Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas kreipėsi į Nacionalinę žemės tarnybą prie ŽŪM, Zarasų žemėtvarkos skyrių ir gavo leidimą formuoti ąžuolyną.

Dusetų seniūnijos darbuotojų jėgomis pasodinta keliolika ąžuoliukų, jie aptverti nuo laukinių gyvūnų. Gegužės 12 d. ąžuolų sodinimo akcijoje dalyvavo Zarasų savivaldybės administracijos direktorius B. Sakalauskas, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, Vosgėlių bendruomenės pirmininkė Regina Jakutienė, fotomenininkė Normantė Ribokaitė, Dusetų seniūnijos darbuotojai. Tolimesne ąžuolyno priežiūra rūpinsis Vosgėlių bendruomenė. Tikimasi, kad Bileišių kaimo ąžuolynas taps nauja rekreacine vieta, kurioje mielai rinksis vietiniai gyventojai, poilsiautojai, visi bendruomenės nariai.

Dusetų seniūnijos info, nuotr. Vilijos Visockienės

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite