DĖL ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE PLANUOJAMŲ ĮGYVENDINTI OBJEKTŲ

0
108
akd

Šių metu gegužės 11 dieną nuo 13:00 iki 14:00 val. nuotoliniu būdu, per MS Teams programą vyko posėdis. Posėdyje dalyvavo Kelių direkcijos atstovai – Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktorius Aivaras Vilkelis, Transporto infrastruktūros planavimo skyriaus vadovas Justas Norbutas ir Zarasų rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) atstovai – rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.

Posėdžio metu buvo svarstyti keturi klausimai.

Pirmasis klausimas – dėl prastos kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis (toliau – kelias A6) dangos nuo Daugailių iki Zarasų rajono ribos.

Savivaldybė nurodė, kad kelyje A6, ruože nuo 150 iki 160 km yra susidariusios provėžos, keliančios pavojų eismo saugumui.

Kelių direkcija informavo, kad Rekonstruotinų ir remontuotinų magistralinių kelių sąraše magistralinio kelio A6 ruožas nuo 150,072 iki 160,658 km yra 82 eilės vietoje. Tai reiškia, kad remontas planuojamas ne anksčiau nei 3-4 metų laikotarpyje.

Buvo priimtas nutarimas, kad Kelių direkcijos Transporto infrastruktūros priežiūros skyrius nusiųs inspektorių įvertinti situaciją vietoje, kelyje A6, ruože nuo 150 iki 160 km dėl susidariusių provėžų ir jų įtakos eismo saugumui.

Antrasis klausimas – dėl kelyje A6 ties Kauno g. esančio viaduko (180,31 km) dangos bei prastos kelio dangos būklės ties Vytauto g., Zarasų mieste.

Savivaldybė nurodė, kad Kauno g. kelio A6 tilto (viaduko) asfalto danga susibangavusi, šaligatvių konstrukcijos danga atskirose vietose suirusi, atsiradusios skylės. Taip pat Vytauto g. atkarpa su akmenų grindinio danga yra nelygi, banguota ir duobėta. Be to, Vytauto g. atkarpoje su akmenų grindinio danga, horizontaliu ženklinimu nepaženklintos pėsčiųjų perėjos.

Kelių direkcija informavo, kad magistralinio kelio A6 ties 180,31 km esančiam viadukui bus atliekami priešprojektiniai tyrimai ir šiais metais planuojama skelbti konkursą dėl projekto parengimo (rekonstravimo ar kapitalinio remonto).

Kelių direkcijos parengtame rekonstruotinų ir remontuotinų magistralinių kelių sąraše nėra nurodyta, kada bus remontuojamas kelio A6 ruožas nuo 180,877 iki 181,117 km, nes tai specifinė akmenų grindinio danga. Besijungiantis kelio A6 ruožas nuo 178,877 iki 180,877 km yra 42 vietoje tarp remontuotinų magistralinių kelių. Tai reiškia, kad jo remontas gali būti planuojamas po maždaug 5 metų. Kartu planuojama įvertinti ir akmenų grindinio ruožo būklę ir nuspręsti dėl jo remonto. Atskirai artimiausiu metu akmenų grindinio ruožas nebus remontuojamas. Tačiau šių metų liepos-rugpjūčio mėnesiais, planuojama įrengti pėsčiųjų perėjų horizontalųjį žymėjimą, ant minėtos grindinio dangos.

Buvo nutarta, kad Kelių direkcijos Transporto infrastruktūros priežiūros skyrius nusiųs inspektorių įvertinti viaduko dangos būklę; bus įvertinta Zarasų mieste esančios Vytauto g. dangos būklė pagal AB „Eurovia“ atliktus darbus; Kelių direkcija pagal galimybes sutvarkys viaduko, esančio Kauno g., turėklus.

Trečiasis klausimas – dėl kelyje Nr. 117 esančios Šaltupio g., Zarasų mieste būklės ir pėsčiųjų perėjos įrengimo.

Savivaldybė nurodė, kad Šaltupės g. su asfalto danga yra nelygi, banguota ir duobėta, šaligatvių asfalto danga taip pat yra nelygi ir duobėta, gatvės bortai išsikraipę, vietomis išvirtę. Taip pat reikalinga įrengti papildomas pėsčiųjų perėjas, kadangi šiuo metu, pėsčiųjų perėjų Zarasų mieste yra per mažai, gyventojai kerta kelią neleistinose vietose.

Kelių direkcija teigė, kad Rekonstruotinų ir remontuotinų krašto kelių sąraše kelio Nr. 117 Zarasai–Bradesiai–Obeliai ruožas nuo 0 iki 5,18 km yra 310 vietoje. Tai reiškia, kad remontas/rekonstravimas bent artimiausius 7 metus nėra planuojamas.

Šaligatviai esantys kelio Nr. 117 Zarasai–Bradesiai–Obeliai ruože nuo 0,005 iki 1,87 km yra prioritetinėje remontuotinų takų 580 eilės vietoje. Artimiausiu metu šių takų tvarkyti taip pat neplanuojama.

Nutarta, kad Kelių direkcijos Eismo saugos skyrius pateiks informaciją Savivaldybei dėl naujų pėsčiųjų perėjų įrengimo galimybių Zarasų mieste, kelyje Nr. 117; Kelių direkcijos Transporto infrastruktūros priežiūros skyrius įvertins pėsčiųjų perėjų ženklinimo poreikį Zarasų mieste, Vytauto g. ties bažnyčia.

Ketvirtasis klausimas – dėl kelio Nr. 5316 asfaltavimo.

Kelių direkcija nurodė, kad kelias Nr. 5316 nepateko tarp žvyrkelių, kuriuos numatoma asfaltuoti pagal dabar vykdomą programą (yra pirmas už brūkšnio). Minėtas kelias bus asfaltuojamas, kai bus vykdoma nauja žvyrkelių asfaltavimo programa, kuri bus derinama su savivaldybėmis (savivaldybės galės skirti prioritetinius balus aktualiems ruožams).

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite