MO MUZIEJUS ATKELIAVO Į ANTALIEPTĘ

0
19
1. Zarasu meras Nikolajus Gusevas

MO muziejus tęsia savo keliones po Lietuvą ir atvyko į Antalieptę. Nuo birželio 27 d. iki rugpjūčio 5 d. visi Antalieptės ir aplinkinių rajonų gyventojaigali nemokamai pamatyti fotografijos parodos „Permainų šventė“ fragmentus, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, mokymuose ir veiklose visai šeimai.

Pažintis su skirtingais miestais

„Menas atkeliauja į atokų Lietuvos kampelį naujomis formomis. Ši MO muziejaus paroda – puiki proga Antalieptės gyventojams ir svečiams susipažinti su neįprastu naujų formų menu savo gimtinėje. Džiugu, kad MO  muziejaus darbuotojai  stengiasi kuo daugiau žmonių įtraukti į diskusiją apie šiuolaikinį meną ir šių dienų novatorišką kultūrą. Manome, kad paroda lankytojams padovanos daug emocijų, puikių įspūdžių ir nė vienas lankytojas neišeis abejingas. Tikimės, kad tokios parodos nudžiugins zarasiškius ir ateityje“, – sakė Zarasų meras Nikolajus Gusevas.

„Nuo pat MO muziejaus atidarymo skiriame dėmesio susitikimams ir pažinčiai su skirtingų Lietuvos miestų ir regionų bendruomenėmis, keliaudami su MO edukacinėmis veiklomis ar parodomis. Šįkart MO muziejaus gautas Europos Ekonominės Erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų finansavimas leidžia keliauti visus metus. Džiaugiamės svečiuodamiesi Antalieptėje ir tikime, kad taip dar daugiau žmonių įtrauksime į dialogą ir pokalbį apie kultūrą bei mus supantį pasaulį“, – teigia Birutė Zimnicka, MO muziejaus atstovė.

Keliauja dalis parodos „Permainų šventė“

Po Lietuvą keliauja adaptuota ir kiekvienam miestui pritaikyta MO muziejaus fotografijos parodos „Permainų šventė“ versija. Ši fotografijos paroda yra pirmasis bandymas Lietuvoje į šventę pažvelgti taip plačiai – ką, kaip ir kodėl šventėme bei švenčiame ir kaip tai fiksuojama fotografijoje.

Šventės įgauna vis kitų formų, apie ką jos mums yra šiandien? Apie vidinį augimą, įveiktus barjerus, išsilaisvinimą iš normų, leidimą sau būti. Taip pat apie atlaidus, sutuoktuves, išleistuves, gimimo ir atsisveikinimo dienas. Šventės formų visa galybė ir visos jos veda į permainas.

O kaip šiuose procesuose dalyvauja fotografija? Ji įamžina šventes, bet taip pat tampa ir jų dalimi. Fotografavimo(si) ritualas įtvirtina šventės dalyvių tarpusavio ryšius, o nuotrauka tarsi garantuoja jų ilgaamžiškumą.

Parodoje apie šventes pasakojama įvairiais būdais: pristatoma dokumentinė vaizdo ir garso medžiaga, audiogidas ir, žinoma, fotografijos bei tarpdisciplininiai kūriniai. Jie kviečia apmąstyti įvairias šventės formas ir kaip jos vyko, vyksta bei keičiasi mūsų gyvenime. Daugiau apie parodą Antalieptėje čia: https://mo.lt/ivykiai/mo-keliauja-antaliepte/

 

Keliauja edukacijos, mokymai ir užsiėmimai visai šeimai

Keliaujančią MO muziejaus parodą lydi ir edukacinė programa. MO muziejaus edukatoriai Antalieptės ir aplinkinių rajonų mokytojams, švietimo ir kultūros sektoriaus darbuotojams organizuos mokymus, kurių metu bus galima išmokti skirtingų edukacijų vedimo metodų ir praktikų. Mokymai pedagogams ir kultūros darbuotojams vyks liepos 4–6 dienomis. Daugiau apie mokymus: https://mo.lt/mokymai-pedagogams/ O po įvykusių mokymų Antalieptėje bus organizuojami edukaciniai užsiėmimai vaikams. Daugiau apie edukacijas: https://mo.lt/edukaciniai-uzsiemimai-vaikams/

Į Antalieptę atkeliauja ir šeimų pamėgti MO muziejaus savaitgalio užsiėmimai – Šeimų šeštadieniai. Jie vyks du kartus: liepos 2 d. ir 9 d. Daugiau apie Šeimų šeštadienius: https://mo.lt/seimu-sestadieniai/

MO muziejaus projektas „Keliaujantis muziejus: Pažink save per meną“ įgyvendinamas pagal Europos Ekonominės Erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonę „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“.

Keliaujančio muziejaus partneriai: tvarios energijos partneris – „Ignitis grupė“, informacinis partneris – LRT, projekto draugas Antalieptėje – Antalieptės Inovatorių slėnis.

2. Zarasu meras Nikolajus Gusevas ir Inovatoriu slenio vadovas Arunas Survila

3. MO muziejaus atstove Birute Zimnicka

MO muziejaus parodos Antaliepteje atidarymas 1

MO muziejaus parodos Antaliepteje atidarymas 2

MO muziejaus parodos Antaliepteje atidarymas 7

MO muziejaus parodos Antaliepteje atidarymas 10

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite