PROGIMNAZISTĖS SVEIKINO PALANGĄ

0
73
20230402 172048

Šiais metais Palanga švenčia 770 metų jubiliejų. Vienas renginių, skirtų šiai šventei, konkursas „Haiku Palangai 2023“, kurį organizavo Palangos kurorto muziejus. Jame dalyvauti buvo kviečiami visos Lietuvos žmonės.

Tai buvo šeštasis poezijos konkursas, skirtas miesto jubiliejui. Konkurso tema buvo „Nuo tada iki dabar“.Džiugu, kad šiais metais dalyvavo – 159 dalyviai trijose amžiaus grupėse: po 35 jaunesniojo ir vyresniojo mokyklinio amžiaus ir 89 dalyviai suaugusiųjų grupėje. Palanga sulaukė sveikinimų iš Kauno, Zarasų, Senųjų Trakų, Vilniaus, Radviliškio, Alytaus, Klaipėdos, Jonavos, Kretingos, Švenčionių ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių bei gausaus būrio palangiškių kūrėjų.

Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos šeštų klasių mokiniai taip pat išbandė savo jėgas. Haiku kūrybos procese dalyvavo net 15 mokinių, bet pateikė konkursui savo kūrybą tik trys mokinės. Dviem jaunosioms poetėms nusišypsojo laimė!!! Jos buvo pakviestos į APDOVANOJIMŲ CEREMONIJĄ, kuri įvyko balandžio 1 dieną Palangos kurorto muziejuje.

Jaunesniojo mokyklinio amžiaus grupėje I-ąją vietą ir specialųjį prizą laimėjo EIRA KRUTOVA, o II-ąją vietą MIGLĖ GLAZAUSKAITĖ. Į apdovanojimų renginį vykome finansuojami Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos , o vežė ir išvykos akimirkas fiksavo Eiros mama Iveta Mickutė.

Smagus zarasiškių pulkelis šios išvykos metu patyrė kūrybiškumo audrą, pajūrio saulės ir vėjo pliūpsnį bei jaukų muziejaus darbuotojų rūpestį ir džiaugsmą.

Haiku

Pustymas smėlio

Mano raudoni plaukai

Pilni kriauklelių.

EIRA

 

Dumbliais alsuoja

Tiltas į banguojančią

Erdvę rytojun

MIGLĖ

 

Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Aušra Pupeikienė

 

 Ivetos Mickutės nuotraukos

IMG 0058

IMG 9400

IMG 9547

IMG 9550

IMG 9554

IMG 9571

IMG 9573

IMG 9606

IMG 9614

IMG 9623

IMG 9643

IMG 9648

IMG 9650

IMG 9652 1

IMG 9987

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite