VYRIAUSYBĖ PRITARĖ SIŪLYMUI ĮTEISINTI NAMINĖS DEGTINĖS GAMYBĄ

0
71
bacon g3e9ddb645 1280
Vyriausybė trečiadienį apsvarstė grupės Seimo narių pasiūlymą įteisinti naminės degtinės ir kitų silpnesnių nei 65 laipsniai tradicinių alkoholinių gėrimų gamybą ir vartojimą bei pritarė Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) parengtai išvadai.

Ministrų kabinetas parlamentui siūlys projektui pritarti, tačiau patobulinti ir numatyti mechanizmus gamybos kontrolei ir gėrimų kokybei užtikrinti.
 
Seimui pateiktas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas bus siūloma papildyti nuostata, pagal kurią parduoti naminį alkoholį būtų leidžiama tik ūkininkui priklausančioje kaimo turizmo sodyboje ir tik galutiniam vartotojui. Be to, ŽŪM ragina įpareigoti ūkininkus tikrinti gaminamų gėrimų kokybę ir saugą laboratorijose.
 
Kartu atkreipiamas dėmesys, kad siekiant suteikti teisę ūkininkams prekiauti gaminamais gėrimais, būtina patikslinti mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarką.
 
Grupė valdančiųjų ir opozicijos Seimo narių siūlo leisti 65 tūrio proc. alkoholio koncentracijos gėrimus ruošti, laikyti ir parduoti Lietuvos ūkininkų registre registruotiems ūkininkams, kurie teikia kaimo turizmo paslaugas bei kurie yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai. Lietuvoje yra 300 sertifikuotų tautinio paveldo maisto produktų gamintojų, iš jų ūkininkų – apie 70.
 
Gėrimai būtų gaminami, laikomi, vartojami ir parduodami tik gėrimus pagaminusiam ūkininkui priklausančioje kaimo turizmo sodyboje. Gaminti būtų leidžiama iki 1 tūkst. litrų kasmet.
 
Vyriausybės išvados 21 Seimo nario inicijuotam projektui Seimas paprašė dar 2021 m. gruodį, kuomet šioms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms buvo pritarta po pateikimo.
 

ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite