UŽIMTUMO DIDINIMO PROGRAMA

0
48
uzimtumas

Užimtumo didinimo programos tikslas – siekti neturinčius darbo, besirengiančius darbo rinkai asmenis integruoti į darbo rinką, mažinti gyventojų socialinę atskirtį, palengvinti ilgą laiką nedirbusių asmenų perėjimą nuo nedarbo prie užimtumo darbo rinkoje, teikiant motyvavimo paslaugas nedirbantiems ir socialinę paramą gaunantiems asmenims.

Užimtumo didinimo programos uždaviniai:

  • skatinti Zarasų rajono gyventojų užimtumą ir aktyvumą darbo rinkoje;
  • mažinti socialinę įtampą, atskirtį tarp bendruomenės narių;
  • didinti darbo jėgos kvalifikacijos atitiktį darbo rinkos reikmėms;
  • suteikti galimybę bedarbiams integruotis į darbo rinką ir joje išsilaikyti įgyjant praktinius įgūdžius;
  • padėti sunkiai integruojamiems į darbo rinką bedarbiams įsidarbinti ir užsidirbti pragyvenimui būtinas lėšas;
  • vykdyti darbo rinkos užimtumo didinimo ir nedarbo (nelegalaus darbo) mažinimo politiką.

Programos dalyviai: piniginės socialinės paramos gavėjai, grįžusieji iš laisvės atėmimo vietų,   priklausomi nuo narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, asmenys patiriantys socialinę riziką, vyresni nei 40 metų, priklausomi nuo narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų. Užimtumo didinimo programos dalyviams teikiamos nemokamos paslaugos: informavimas, konsultavimas, tarpininkavimas, atstovavimas, socialinių įgūdžių ugdymas, palydėjimo. Kompleksinės paslaugos: psichologo, priklausomybių konsultanto konsultacijos, teisinė pagalba įsiskolinimų turintiems klientams, pavėžėjimo, kitos individualiai parinktos paslaugos.                                                                   

Kontaktai:

Zarasų rajono socialinių paslaugų centras, Malūno g. 2, LT- 32129 III a. 309 kab.

Nedirbančių asmenų atvejo vadybininkė Renata Veličkienė

Tel. +37067130827

El.p. renata.velickiene@gmail.com

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite